Pasta for travle hverdager er enkel, med få ingredienser, rask å lage, og er i tillegg smaksrik, rimelig, sunn og god. Denne anbefaler jeg deg virkelig å prøve.
Jeg digger god tørket pasta, eller min egen hjemmelaga pasta naturligvis. Jeg vil om litt ta inn et utvalg av tørket pasta fra Oluf Loretnzen i nettbutikken – du kan se litt på utvalget her. Send meg en e-post hvis det er noe av dette du ønsker å kjøpe før det kommer ut i nettbutikken…
Ingredienser 2 personer
- 200 gram pasta – Dette vil du om litt finne i nettbutikken min…
- 200 gram rosenkål
- 200 gram gulrot
- 200 gram kyllingbryst eller lårfilet
- 1 boks gode tomater
- Ferske urter
- Parmesan
- God olivenolje – se i nettbutikken
- 2 fedd hvitløk
Fremgangsmåte pasta for travle hverdager
- Rensk rosenkål for se ytterste bladene og del i 2. Gulrot skrelles og kuttes i passe staver
- Kyllingen kuttes i tynne strimler som så igjen kuttes i passe biter
- Finhakk hvitløken
- Kok opp en kljele med vann og salt til pastaen – la den stå på helt lav varme til du skal bruke det.
- Rist rosenkål og gulrot i en god og varm panne – grønnsakene skal få litt farge og karamellisering. Ha de over i en skål når de er stekt.
- Krydre grønnsakene med maldonsalt og ristet sort pepper
- Stek kyllingbitene på høy varme slik at de blir fint karamellisert (får fin stekefarge/skorpe). Skru ned varmen litt og ha i den finhakkede hvitløken som får surre med i et minutt eller to
- Bring pastavannet opp til koking, ha i pastaen, og kok den et minutt kortere enne det anvisningen sier
- Ha i boksen med tomat i stekepannen sammen med kylling og hvitløk, knus tomatene, og la småkoke. Krydre med maldonsalt og ristet sort pepper.
- Når det er et fire minutter igjen av koketiden til pastaen har du grønnsakene i tomat/kyllingblandingen
- Ha i en liten neve finhakka ferske urter – her brukte jeg fersk oregano
- Når pastaen er ferdig har du den over i stekepanna samen med et par tre rause spiseskjeer med pastavann. Bland godt og la det småputre et par minutter
Ferdigstilling av retten
- Bruk en raus serveringsskje, og ha pastaretten over på tallerken – bruk gjerne en dyp tallerken
- Riv over Parmesan – eller Pecorino om du vil
- Risle over en god olivenolje
- Pynt med litt ferske urter
- Bon apetitt!
- Og under finner du en veldig, veldig god vinanbefaling…..