Hopp til innholdet

Pasta for travle hverdager


Pasta for travle hverdager er enkel, med få ingredienser, rask å lage, og er i tillegg smaksrik, rimelig, sunn og god. Denne anbefaler jeg deg virkelig å prøve.

Jeg digger god tørket pasta, eller min egen hjemmelaga pasta naturligvis. Jeg vil om litt ta inn et utvalg av tørket pasta fra Oluf Loretnzen i nettbutikken – du kan se litt på utvalget her. Send meg en e-post hvis det er noe av dette du ønsker å kjøpe før det kommer ut i nettbutikken…



Ingredienser 2 personer

  • 200 gram pasta – Dette vil du om litt finne i nettbutikken min
  • 200 gram rosenkål
  • 200 gram gulrot
  • 200 gram kyllingbryst eller lårfilet
  • 1 boks gode tomater
  • Ferske urter
  • Parmesan
  • God olivenolje – se i nettbutikken
  • 2 fedd hvitløk


Fremgangsmåte pasta for travle hverdager

  • Rensk rosenkål for se ytterste bladene og del i 2. Gulrot skrelles og kuttes i passe staver
  • Kyllingen kuttes i tynne strimler som så igjen kuttes i passe biter
  • Finhakk hvitløken
  • Kok opp en kljele med vann og salt til pastaen – la den stå på helt lav varme til du skal bruke det.
  • Rist rosenkål og gulrot i en god og varm panne – grønnsakene skal få litt farge og karamellisering. Ha de over i en skål når de er stekt.
  • Krydre grønnsakene med maldonsalt og ristet sort pepper
  • Stek kyllingbitene på høy varme slik at de blir fint karamellisert (får fin stekefarge/skorpe). Skru ned varmen litt og ha i den finhakkede hvitløken som får surre med i et minutt eller to
  • Bring pastavannet opp til koking, ha i pastaen, og kok den et minutt kortere enne det anvisningen sier
  • Ha i boksen med tomat i stekepannen sammen med kylling og hvitløk, knus tomatene, og la småkoke. Krydre med maldonsalt og ristet sort pepper.
  • Når det er et fire minutter igjen av koketiden til pastaen har du grønnsakene i tomat/kyllingblandingen
  • Ha i en liten neve finhakka ferske urter – her brukte jeg fersk oregano
  • Når pastaen er ferdig har du den over i stekepanna samen med et par tre rause spiseskjeer med pastavann. Bland godt og la det småputre et par minutter


Ferdigstilling av retten

  • Bruk en raus serveringsskje, og ha pastaretten over på tallerken – bruk gjerne en dyp tallerken
  • Riv over Parmesan – eller Pecorino om du vil
  • Risle over en god olivenolje
  • Pynt med litt ferske urter
  • Bon apetitt!
  • Og under finner du en veldig, veldig god vinanbefaling…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer