Pasta med grønnsaker og tomat er er rett som skal kunne bidra i vår ambisjon om å ha en kjøttfri dag i uken. Og med et pastamåltid som er så velsmakende som dette så der jeg ikke bort fra at det kan bli mer et ett pr uke.
Denne pastaretten er tomatisert, men jeg vil komme med en variant uten tomat senere.
Pastaen kan du naturligvis velge å lage selv, men prøv gjerne ut noen av de utrolig gode variantene av tørket pasta som jeg har i nettbutikken – se her: Butikk – Steike god mat
Ingredienser
- 2 sjalottløk som hakkes i litt grove biter
- 1 stor gulrot som kuttes i små terninger
- 10 cm purreløk som kuttes i passe fine biter
- 2-3 store buketter brokkoli som deles opp i små buketter – stilkene kuttes i små terninger
- 10-12 rosenkål skrelles for de ytterste lagene og deles i 2
- 150-200 gram pasta
- 1 liten chili finhakkes
- 2-3 store fedd hvitløk (finhakkes eller presses i hvitløkspresse)
- Fersk rosmarin (eller andre urter)
- Fersk gressløk til pynt
- En god parmesan
- 1 boks gode tomater – se her: Fontanella San Marzano Tomater DOP 400g
- Maldonsalt
- Ristet sort pepper
Fremgangsmåte Pasta med grønnsaker og tomat
- Sørg først for at alle ingredienser er kuttet og klargjort
- Kok opp vann med litt salt til pastaen, og varm opp stekepannen
- Sett pastaen på kok i følge anvisningen
- Rist brokkoli, rosenkål og gulrot i olivenolje i en god og varm panne. Krydre med ristet sort pepper og maldonsalt. Grønnsakene skal få litt stekefarge
- Ha i sjalottløk, purreløk, hvitløk og chili. Bland godt, og sørg for å vende blandingen litt underveis
- Ha i 1 boks hakkede tomater, og 1-2 små øser med pastavann. Bland godt. La småputre. Spe med mer pastavann hvis blandingen blir for tørr
- Ha i pastaen umiddelbart når den er ferdig. Bland godt
- Anrett på tallerken med revet parmesan og finhakket fersk gressløk
- Bon apetitt!