Hopp til innholdet

Gresskarpurè – gresskarsaus

Gresskarpurè - gresskarsaus

Gresskarpurè – gresskarsaus laget jeg etter inspirasjon fra en god pizzavenn – du kan finne ut mer på Instagram kontoen hans her. Min første tanke med dette var å lage en litt annerledes, smakfull og god pizzasaus av gresskar. Men denne sausen/purèen kan du også bruke til mange andre ting som for eksempel:

  • Tilbehør til grillmaten – her vil en gresskarpurè sette en ekstra spiss på måltidet
  • Tilbehør til kjøtt/fiskeretter – og ikke minst til et godt pølsemåltid
  • Kan brukes som basis i en gresskarsuppe
  • Gresskarvafler eller gresskarpannekaker
  • Dressing til salat
  • I kake, brød, pai
  • Og du kan helt sikkert bruke den til mange andre ting også

Og du – hvis du liker det jeg holder på med så håper jeg at du vil følge meg her:


Gresskarpurè - gresskarsaus

Ingredienser

  • 1 stk Butternut gresskar (eller en annen type om du vil)
  • 1 hel rød paprika
  • 5-6 medium fedd hvitløk
  • 1 rødløk
  • 1 sitron
  • 3 laurærblad (disse tas ut før du moser blandingen) – les mer om laurbær her.
  • Ristet sort pepper – hvis du ikke har laget det før så anbefaler jeg at du prøver – fremgangsmåten finner du her.
  • Maldonsalt
  • 2 tørka Chili Arbol (liten chili med mye kraft. Den brukes for å gjøre sauser og salsaer sterkere uten å gå på bekostning av smak) Får du ikke tak i disse bruker du bare 2 vanlige røde chilier 
  • God olivenolje
  • Fersk rosmarin
  • Paprikapulver


Fremgangsmåte gresskarpurè – gresskarsaus

  • Kutt av topp og bunn på gresskaret, del det i to ved overgangen tykk/tynn del, og skrell det. Del det i 2 på langs, og grav ut kjerner og innmat i den tykkeste delen. Ta vare på gresskarkjernene da de kan ristes og brukes på pizza, i salater etc. Se video her av skrellingen: Youtube
  • Del gresskaret opp i store terninger.
  • Kutt rødløk og paprika i grove biter.
  • Finhakk chilien.
  • Knus hvitløken med knivbladet, rensk den, og grovhakk den.
  • Ha alt i en ildfast form som du har hatt 3-4 spiseskjeer olivenolje i, og krydre alt med maldonsalt, 2-3 ts ristet sort pepper, revet skall av en hel sitron, paprikapulver, og et par gode bunter fersk rosmarin.
  • Ha i 3 laurbærblad
  • Risle over litt ekstra olivenolje
  • Bland alt godt, og bak i ovnen på 200 grader i 50-60 min. Sørg for å vende blandingen av og til.
  • Når blandingen er ferdig bakt tar du ut laurbærbladene, og har alt oppi en foodprosessor. Få med alt det våte også.
  • Kjør til du har en fin purè, og spe med litt olivenolje og litt vann til du har ønsket konsistens
  • Bon apetitt
  • Gresskarpurè – gresskarsaus kan gjerne fryses
  • Her har jeg brukt den på et par typer pizza… Vil komme under Pizzatoppinger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer