Lammekjøttboller

Lammekjøttboller er en favoritt i flokken vår – både som tilbehør til f.eks. pasta, men ikke minst som topping på pizza. Enkelt å lage, kan fint fryse i passe porsjonspakker – jeg har alltid liggende poser med lammekjøttboller nok til 2 pizza. Lammekjøttboller i tomatsaus (kokt på hermetiske eller ferske tomater) kan virkelig anbefales – og med en solid dose revet parmesan over lammeboller og pastaen så har du et raskt, enkelt og godt måltid – Kommer helt klart inn under begrepet hverdagsmat er festmat.

Ingredienser:

– 400 g lammekjøttdeig – får du tak i kjøttdeig fra villsaulam så prøv gjerne det…
– 2-3 fedd hvitløk helt finhakket – evt revet
– 2-3 sjalottløk finhakkes
– 2-3 ts salt
– 1 egg
– 1 ts (eller en god klype) ristet sort pepper
– Ca 50 gram revet parmesan
– 2-3 ts tørket rosmarin – eller eller helst 2-3 ss finhakket fersk rosmarin
– 1 egg

Fremgangsmåte:

  1. Kjør kjøttdeigen med salt i kjøkkenmaskinen til den blir litt seig
  2. Ha i alle krydder (hvis du bruker fersk rosmarin venter du med den), egg og løk
  3. Spe med melken – litt av gangen. Du kan forøvrig godt lage bollene uten å spe de…
  4. Ha i revet parmesan (og evt ferske urter) – blandes inn
  5. La farsen stå litt for å trekke smak
  6. Ta deler av farsen, og rull en fingertynn pølse
  7. Kutt små biter av pølsen og rull runde små boller som legges på en middagstallerken som du har hatt vann på og helt av (for at bollene ikke skal feste seg)
  8. Stek bollene på god varme i meierismør til de akkurat er gjennomstekt og har fått fin farge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.