Hopp til innholdet

Pizza Margherita – my style

Pizza alla Margherita, også kalt Pizza Margherita eller bare Margherita, er en vegetarisk pizza som ble skapt ved dronning Margherita av Savoies besøk i Napoli i 1889. Toppingen er tomatermozzarellaost og basilikum, som er fargene i Italias flagg: rødt, hvitt og grønt – og olivenolje. Pizza Margherita er på UNESCO’s verdensarvliste (eller mer spesifikt på listen over immateriell kulturarv – Intangible Cultural Heritage List).

Den hadde senere stor betydning for utbredelsen av pizza i andre deler av Italia enn regionen der Napoli ligger, og for at oppfatningen at pizza var mat for fattige som ikke hadde råd til alternativer, ble svekket. Pizza Margherita omtales ofte også som selve pizzaen fra Napoli, pizza napoletano.

Jeg lager Margherita med kokt tomatsaus, og det er nok ikke helt i tråd med de strenge kravene som stilles for at man skal kunne kalle det en ekte Margherita – men denne duger godt enn så lenge.

Generelt for alle pizzatoppingene er at jeg her ikke sier noe om hvordan deigen er laget – dette fordi man her har mange valgmuligheter – alt fra deigen som du har kaldhevet i flere døgn, laget med poolish og gjerne 4-5 meltyper til den deigen som er direktehevet med kanskje bare et par tre timer heving. se mer under menyen for Pizza, Pizzadeig. 

Hvis du har lyst til å lære mer om Napolitansk deig, poolish, Biga, glutennettverk og mere til, så anbefaler jeg deg å bruke siden til Pizzamani – og ikke minst anbefaler jeg deg kursene her – det er virkelig nyttig for å forstå kjemien og prosessene. Jeg har selv tatt kurset for Napolitansk pizza, og er stadig innom det igjen for å oppfriske. Og fortvil ikke – du er på ingen måte den første som syns at det rent umiddelbart blir mange inntrykk – vi har vært der all sammen. Samtidig syns jeg det er viktig å si at det ikke er nødvendig å ta dette med deig så langt, og i alle fall ikke i starten.

Ingredienser:

  1. Kokkens pizzasaus – på kokte hermetiske tomater eller på kokte ferske tomater
  2. Fersk Mozarella hvor væsken er klemt ut – eller slik jeg liker den best – Med Mozzarella cubetti eller Fiordilatte
  3. Etter steking har du på noen ferske basilikumblader og risler over en god olivenolje

Dette er så enkelt som det kan bli – men så godt!

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer