Hopp til innholdet

Pizza med Souvas eller finnebiff

Pizza med reinkjøtt, eller Bianca con potata e renne, har vært et veldig hyggelig bekjentskap, og er en av mine personlige favoritter – særlig hvis du velger Souvas (saltet og røkt). Kombinasjonen av potet, reinkjøtt, pepper, løk og tyttebær og eva litt rømme – helt utrolig smakskombo

Generelt for alle pizzatoppingene er at jeg her ikke sier noe om hvordan deigen er laget – dette fordi man her har mange valgmuligheter – alt fra deigen som du har kaldhevet i flere døgn, laget med poolish og gjerne 4-5 meltyper til den deigen som er direktehevet med kanskje bare et par tre timer heving. se mer under menyen for Pizza, Pizzadeig. 

Hvis du har lyst til å lære mer om Napolitansk deig, poolish, Biga, glutennettverk og mere til, så anbefaler jeg deg å bruke siden til Pizzamani – og ikke minst anbefaler jeg deg kursene her – det er virkelig nyttig for å forstå kjemien og prosessene. Jeg har selv tatt kurset for Napolitansk pizza, og er stadig innom det igjen for å oppfriske. Og fortvil ikke – du er på ingen måte den første som syns at det rent umiddelbart blir mange inntrykk – vi har vært der all sammen. Samtidig syns jeg det er viktig å si at det ikke er nødvendig å ta dette med deig så langt, og i alle fall ikke i starten.

Bianca con potate e renne

  • Hvit pizzasaus på 4-6 ss Creme Fraiche smaksatt med 1-2 ts sennep, 2 ss majones, 1-2 ts soyasaus og 1 ts hoisinsaus, salt og ristet sort pepper
  • Potet i tynne skiver – legges rundt hele pizzaen oppå den hvite sausen, men ikke like tett som på potetpizzaen
  • Sjalottløk i tynne skiver legges litt spredt
  • Hakket hvitløk
  • Fersk rosmarin
  • Pinjekjerner
  • Souvas eller finnebiff skiver (disse tines, legges på et fat, krydres med salt og pepper gjerne en time før tilberedning
  • Ristet pepper/einebær
  • Etter steking – Tyttebærsyltetøy
  • Man kan godt vurdere å ha over noen små dasher med rømme også

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer