Hopp til innholdet

Bianca con patate – Potetpizza

Bianca con patate - Potetpizza

Bianca con patate – Potetpizza – hvor startet det?. For meg startet opplevelsen med potetpizza med en fortelling fra en kollega på jobb – og denne inspirerte meg til å teste ut potetpizza. Det har jeg aldri angret på. For en smaksopplevelse med potet, sjalottløk og fersk rosmarin – en sikker vinner hos oss.

Historien enkelt gjenfortalt var at vedkommende var i Italia sammen med kjæresten, og da måtte de naturligvis på en pizzarestaurant. Fortelleren opplyste at personalet snakket lite (egentlig ingenting) engelsk, så bestillinga ble litt vanskelig, men de kom da i mål. Hungeren på pizza økte på etter hvert som den ene etter den andre pizzaen med tomatsaus og fyll kom ut – alle røde… Så kom kelneren ut med en helt hvit pizza – og den landet hos min kollega og kjæresten. Skuffelsen var til å ta og føle på – helt hvit!. Men når den var smakt på så var skuffelsen borte – hun elsket simpelthen den hvite pizzaen – og med potet… Så ut fra historien laget jeg da min egen variant – og den får du her..

Pizzaen er basert på en ren Napolitansk pizzadeig, men dette kan du selvsagt velge å gjøre annerledes. Jeg anbefaler deg uansett å prøve denne slik jeg gjør det – og da med min Napolitanske pizzadeig. Denne deigen er vel utprøvd, den er enkel, den er Napolitansk, den smaker godt, og du får en fin skorpe på den.

Når du nå først er her inne så anbefaler jeg deg å sjekke følgende i samme slengen:

Andre pizzatoppinger: https://www.steikegodmat.no/category/oppskrifter/pizza/pizzatoppinger/

Sjekk også de flotte produktene mine her: https://www.steikegodmat.no/butikk/

Fremgangsmåte Bianca con patate – Potetpizza

 • Hvit pizzasaus på 4-6 ss Creme Fraiche smaksatt med 2-3 ts sennep (alt avhengig av type – smak til slik at du kjenner sennepssmaken), 2 ss majones, 1-2 ts soyasaus og 1 ts hoisinsaus, salt og ristet sort pepper. Lag sausen i god hvis du har mulighet, og la den gjerne stå noen timer for å trekke smak.
 • Bak ut deigen basert på Napolitansk pizzadeig. La 2-2,5 cm av kanten være urørt, og pass på å ikke smøre saus/fyll helt ut mot kanten – den blåser seg bedre opp, og ser bedre ut, hvis du passer på dette..
 • Smør utover 2 ss av den hvite sausen (den bør ha stått litt på benken før du lager pizzaen for å kunne smøres ut lettere. Mengden hvit saus tilpasser du selvsagt etter eget ønske.
 • Mandelpotet (eller annen lettkokt) i tynne skiver 1-2 mm legges over hele bunnen med hvit saus – ikke overlapp!. Potetskivene kokes i 1 minutt, kjøles raskt ned, og legges i kaldt vann til du skal bruke de.
 • Krydre potetene med Maldonsalt og ristet sort pepper. Kunsten her er å få nok salt, men ikke for mye, og mengden sort pepper justeres etter smak og behag.
 • Sjalottløk i tynne skiver legges litt spredt på
 • Strø over litt finhakket hvitløk – men også her er det viktig å ikke ha på for mye. Et finhakket stort fedd er nok.
 • Hakket fersk rosmarin strøs over
 • Rå pinjekjerner strøs over.
 • Pizzaen stekes i pizzaovn på 450 – 500 grader, men har du ikke det så anbefaler jeg å bruke pizzastål. Du kan lese min test av pizzastål 6 mm her, og 10 mm her.
 • Etter steking – Risle over en god olivenolje. Jeg pynter i tillegg gjerne med litt fersk oregano

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer