Hopp til innholdet

Pizza med lakris salami

Pizza rosso con salame alla liquirizia – Pizza med Sotahjørnet lakrissalami. Jeg skjønner at denne komboen kan høres spesiell ut – men den smaker helt magisk. Denne salamien som er smaksatt med rå lakris og fennikelfrø er produsert av Metervare AS – de har forøvrig mye annet godt også…

Generelt for alle pizzatoppingene er at jeg her ikke sier noe om hvordan deigen er laget – dette fordi man her har mange valgmuligheter – alt fra deigen som du har kaldhevet i flere døgn, laget med poolish og gjerne 4-5 meltyper til den deigen som er direktehevet med kanskje bare et par tre timer heving. se mer under menyen for Pizza, Pizzadeig. 

Hvis du har lyst til å lære mer om Napolitansk deig, poolish, Biga, glutennettverk og mere til, så anbefaler jeg deg å bruke siden til Pizzamani – og ikke minst anbefaler jeg deg kursene her – det er virkelig nyttig for å forstå kjemien og prosessene. Jeg har selv tatt kurset for Napolitansk pizza, og er stadig innom det igjen for å oppfriske. Og fortvil ikke – du er på ingen måte den første som syns at det rent umiddelbart blir mange inntrykk – vi har vært der all sammen. Samtidig syns jeg det er viktig å si at det ikke er nødvendig å ta dette med deig så langt, og i alle fall ikke i starten.

Fremgangsmåte

  • Kokkens pizzasaus – Kokt på hermetiske tomater, eller kokt på ferske tomater.
  • Mozarella cubetti eller Fiordilatte (eller revet Mozarella)
  • Fennikel i tynne skiver – saft av sitron has over men de ligger på vent
  • Sotahjørnet (lakris salami) i tynne halve skiver
  • Pinjekjerner rå
  • Etter steking risler du over en god olivenolje, river Parmesan og/eller Pecorino, fordel druegele rundt om på pizzaen (eller en annen litt søt gele), og noen blad fersk basilikum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer