Hopp til innholdet

Schnitzel slik Hellstrøm viste meg

Hellstrøms verden hadde for en tid siden denne oppskrifta på Instagram storyen sin – det vil si at storyen viste jo ikke alt, så da måtte jeg bare ta resten selv. Dette er en utrolig enkel rett å lage, selv om kanskje noe av dette virker fremmed for noen. Schnitzel vil mange hevde skal være laget av kalv – og da bruker man bare kalv – men når Hellstrøm kan lage av svin, så kan jeg det :-). Litt morsomt også at Hellstrøm likte Instagraminnlegget til Steike god mat

Svinekjøtt, eller kalv, legges i saltlake 30% i en time – evt salte, pepre og ha på finhakka estragon. Kjøttet legges så med plast over/under og bankes flatt. Ha en plastpose som er stor og god, og bruk gjerne et kjevle til å banke – dette fremkommer bra i filmen.

Skill plomme og hvite på 2-3 egg

Snitzlene vendes først i mel, så i piska eggehvite og så i griljermel. Legg klar.

Lag hollandaise av plommene, litt vann, olivenolje og klarnet smør. Smakssettes med saft av 1/2 sitron, salt og ristet pepper. Hollandaise lages i vannbad – altså en metall/glassbolle over en kasserolle med kokende vann – men pass på at vannet ikke er i kontakt med bollen du pisker i. ha eggeplommene og litt vann i bollen, og pisk til du merker at blandingen tykner. Ha i olje og klarnet smør litt etter litt mens du fortsetter å piske. Smaksett med saft av sitron, salt og ristet sort pepper. Hvis du vil se en mer inngående forklaring på fremgangsmåte for Hollandaise – se her.

Grønne erter varmes i litt smør, litt vann og litt salt.

Ha klarnet smør og olje i god og varm panne. Legg i schnitzel og stek på god varme i ca 1 min på hver side – skal være godt gyllen.

Serveres med hollandaise i bunnen av tallerkenen, kokte melne poteter (eller kokkens potetpure), smørdampa erter og litt kapers.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer