Hopp til innholdet

Pizzastål – hvor bra er det? (Reklame)

Jeg innrømmer gjerne at jeg var skeptisk til hvor bra et pizzastål kunne bli. Dette har nok for min del vært med bakgrunn i egne erfaringer med pizzastein og med små pizzaovnen – men selvsagt også basert på de gode resultatene jeg får i pizzaovnen ute. Bare så det er sagt i innledningen – all min skepsis er gjort grundig til skamme – pizzastål var rett ut et veldig hyggelig bekjentskap.

REKLAME: Jeg har fått 2 pizzastål fra Martinuzzi til en meget hyggelig penge for å teste de, men har presisert at testen blir utført uten å se til det. Når jeg hadde testet det første stålet, og det viste seg å være så bra, så drøftet jeg en mulig rabattkode for mine følgere: Hvis du vurderer å kjøpe dette stålet så kan du bruke rabattkode Steikegod2021 i nettbutikken til Martinuzzi og du får 15% rabatt ut over allerede gitte rabatter. Koden gjelder i 2021..

Hvordan testet jeg pizzastål skrubbsulten?

Når jeg skulle teste pizzastål skrubbsulten fra Martinuzzi så var det naturlig å tenke en kveld med mange rundt bordet. Så da satte jeg en deig med 8 stk pizza – litt i overkant til meg og Lene, men vi får litt frossenpizza til flokken. Type pizza måtte velges ut fra praktiske forhold, så kort fortalt la jeg opp til å steke 6 stk Margherita på rappen, og avslutte med 2 nye pizza bianca med reinkjøtt. Og du – den pizzaen med reinkjøtt … Hvis det er en pizzatopping du bare MÅ prøve.. Ja så er det denne.


Plan for testing av pizzastål storspist

IR termometer for å måle på pizzastål

Pizzastålet ble forvarmet i 60 minutter på grill og varmluft med termostaten på 300 grader i min Siemens komfyr.

Temperatur måles i forkant av at hver pizza settes inn med IR termometer

Mens deigen steker gjorde jeg ingenting annet enn å følge med på stekingen.

Det harmonerer godt med at man i et pizzalag må servere, kutte og snakke litt med gjestene. Strengt tatt ville man nok da fått litt lengre pauser.

Hver pizza ble stekt i 4 minutt

Etter steking bakes neste deig u. Fyllet legges på, temperatur på pizzastål måles før pizza får inn til steking i 4 minutter.

Mellom pizza nr 6 og 7 ble det noen minutter lengre pause for å sette frem ingrediensene – antar maks 3-4 minutter.

 • Pizza type og nr
 • Margherita nr 1
 • Margherita nr 2
 • Margherita nr 3
 • Margherita nr 4
 • Margherita nr. 5
 • Margherita nr. 6
 • Pizza bianca med rein, potet og sjalottløk nr 1
 • Pizza bianca med rein, potet og sjalottløk nr 2
 • Temperatur på stålet når pizza legges inn
 • 333 grader
 • 308 grader
 • 299 grader
 • 302 grader
 • 288 grader
 • 282 grader
 • 307 grader
 • 298 grader

stekt på pizzastål i rask rekkefølge

Resultatet

Jeg har brukt pizzastein i mange år før jeg tidligere i år anskaffet en stor vedfyrt pizzaovn ute. Den umiddelbare reaksjonen er at pizzastål skrubbsulten ettertrykkelig parkerte pizzasteinen. Jeg er rett ut sagt imponert over hvor godt dette stålet beholdt varmekapasiteten gjennom hele prosessen. Stålet leverte problemfritt 8 pizza som jeg med stolthet kunne servert hvem som helst,- og alt dette i løpet av ca 1 time.

For de av oss som også er opptatt av design, så er stålene fra Martinuzzi virkelig lekre å se på. Når de er skikkelig innbrent blir de mørke i overflaten, og et kaldt stål kan gjerne brukes som serveringsbrett om du har et ekstra – eller til andre måltider. For meg er det en trygghet å ha et stål som vil gi en utmerket pizza stekt inne på dager hvor været er skikkelig grisete ute. Og ikke minst – dette er en optimal løsning for de som ikke vil, eller kan, investere i en pizzaovn inne eller ute.

8 kommentarer til “Pizzastål – hvor bra er det? (Reklame)”

 1. Tusen takk for at du deler Geir.Det e så utrulig artig å se alt du får te, og ikkje minst inspirerende 👏👏👍😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer