Hopp til innholdet

Pizza med reinboller og potet

Pizza med reinboller og potet, eller Pizza bianca con potata e renne, var klar for litt videreutvikling. Dette ble gjort i forbindelse med test av pizzastål. Det hadde seg slik at det etter pølse verksted med produksjon av reinpølser (reinkjøtt eltet med 2% salt)så ble det litt farse igjen. Dette laget vi til små kjøttboller på samme måte som restene etter Geir’s hemmelige lammpølser ble til små lammekjøttboller. Så her tilpasset vi en tidligere topping hvor resultatet nå er en av mine personlige favoritter.


Pizza deig

Deigen her er min egen oppskrift på Napolitansk pizzadeig – og den finner du her: Napolitansk pizzadeig

Men for all del – bruk den deigen du liker best selv. Jeg vil uansett anbefale deg å prøve deigen over da den både er enkel – og ikke minst veldig god.


Ingredienser til pizza med reinboller og potet

  • Hvit pizzasaus på 6 ss Creme Fraiche smaksatt med 1 ts sennep, 2 ts soyasaus, 1 ts hvitløkspasta, salt og ristet sort pepper
  • Potet i tynne skiver – legges litt spredt rundt på pizzaen oppå den hvite sausen. Viktig at ikke potetskivene blir dekket for mye av annen topping.
  • Sjalottløk i tynne skiver rives litt fra hverandre og legges spredt
  • Fersk timian
  • Pinjekjerner
  • Reinkjøttboller
  • Etter steking har du på karamellisert rødløk, noen timian kvaster og risler litt god olivenolje over i tillegg.

2 kommentarer til “Pizza med reinboller og potet”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer