Hopp til innholdet

Test av pizzastål småspist – 6 mm (Reklame)

Så var dagen kommet for å test av pizzastål småspist (6 mm) fra Martinuzzi. Ingen tvil om at jeg var spent på resultatet etter å ha testa Pizzastål skrubbsulten for noen dager siden – og det overrasket meg jo stort. Jeg innrømmer gjerne at jeg var skeptisk til hvor bra et pizzastål kunne bli. Dette har nok for min del vært med bakgrunn i egne erfaringer med pizzastein og med små pizzaovnen – men selvsagt også basert på de gode resultatene jeg får i pizzaovnen ute. Bare så det er sagt i innledningen – all min skepsis er gjort grundig til skamme – pizzastål var rett ut et veldig hyggelig bekjentskap. 

REKLAME: Jeg har fått 2 pizzastål fra Martinuzzi til en meget hyggelig penge for å teste de, men har presisert at testen blir utført uten å se til det. Når jeg hadde testet det første stålet, og det viste seg å være så bra, så drøftet jeg en mulig rabattkode for mine følgere: Hvis du vurderer å kjøpe dette stålet så kan du bruke rabattkode Steikegod2021 i nettbutikken til Martinuzzi og du får 15% rabatt ut over allerede gitte rabatter. Koden gjelder i 2021.

Hvordan utførte jeg test av pizzastål småspist?

Når jeg skulle gjøre en test av pizzastål småspist fra Martinuzzi så var det naturlig å tenke en kveld med 4-5 personer rundt bordet. Så da satte jeg en deig med 6 stk pizza – litt i overkant til meg og Lene, men vi fikk 5 frossenpizza til flokken!. Type pizza måtte velges ut fra praktiske forhold, så kort fortalt la jeg opp til å steke 4 stk Margherita på rappen, og avslutte med 2 nye pizza bianca med tørrfisk og Bottarga


Plan for test av pizzastål småspist

Pizzastål småspist test

Pizzastålet ble forvarmet i 60 minutter på grill og varmluft med termostaten på 300 grader i min Siemens komfyr. Denne gangen ble bryteren for temperatur skrudd helt over til feltet for grill og pyrolyse – lurer på om det kanskje gir litt mere guffe.

Temperatur måles i forkant av at hver pizza settes inn med IR termometer

Mens deigen steker gjorde jeg ingenting annet enn å følge med på stekingen. 

Det harmonerer godt med at man i et pizzalag må servere, kutte og snakke litt med gjestene. Strengt tatt ville man nok da fått litt lengre pauser.

Hver pizza ble stekt i 4 minutt

Etter steking bakes neste deig u. Fyllet legges på, temperatur på pizzastål måles før pizza får inn til steking i 4 minutter.


 • Pizza type og nr
 • Margherita nr 1
 • Margherita nr 2
 • Margherita nr 3
 • Margherita nr 4
 • Pizza bianca med tørrfisk og bottarga nr 1
 • Pizza bianca med tørrfisk og bottarga nr 2
 • Temperatur på stålet når pizza legges inn
 • 331 grader
 • 303 grader
 • 289 grader
 • 294 grader
 • 311 grader
 • 272 grader

Mellom pizza nr 4 og 5 ble det noen minutter lengre pause for å sette frem ingrediensene til tørrfiskpizzaen – antar det til 6-7 minutter før jeg var i gang å bake ut igjen.Temperatur på stålet når pizza legges inn. Se resultatet etter bildene


Resultatet

Jeg har som nevnt i forrige test brukt pizzastein i mange år før jeg tidligere i år anskaffet en stor vedfyrt pizzaovn ute. Den umiddelbare reaksjonen etter test av pizzastål småspist er at også det ettertrykkelig parkerte pizzasteinen. Jeg er rett ut sagt imponert over hvor godt dette stålet beholdt varmekapasiteten gjennom hele prosessen. Stålet leverte problemfritt 6 pizza som jeg med stolthet kunne servert hvem som helst,- og alt dette i løpet av ca 45 minutt. Hadde jeg fortsatt med samme type pizza etter nr 4 ville temperaturen gått bra ned. Jeg hadde en litt annen innstilling på ovnen i dag, og mitt inntrykk var at grillen ble brukt mere effektivt. Småspist har noe lavere kapasitet enn Skrubbsulten – men jeg vil anbefale dette for de som steker noen få pizza på en kveld. Og har du en ovn med høy temperatur leverer det fint 4-5 pizzaer problemfritt.

For de av oss som også er opptatt av design, så er stålene fra Martinuzzi virkelig lekre å se på. Når de er skikkelig innbrent blir de mørke i overflaten, og et kaldt stål kan gjerne brukes som serveringsbrett om du har et ekstra – eller til andre måltider. For meg er det en trygghet å ha et stål som vil gi en utmerket pizza stekt inne på dager hvor været er skikkelig grisete ute. Og ikke minst – dette er en optimal løsning for de som ikke vil, eller kan, investere i en pizzaovn inne eller ute.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer