Hopp til innholdet

Pizza bianca med lam, løk og asparges

pizza bianca med lam, løk og asparges

Pizza bianca med lam, løk og asparges er en ny topping fra Steike god mat – denne gang med lam, løk og asparges som hovedingredienser. Kjøttbollene av lam er laget på rester fra produksjon av Geir’s lammepølse, frosset farse, og lagt på pizzaen rå. Her kan du gjerne lage lammeboller på kjøttdeig av lam, og ha i noe av de samme krydrede – magisk på pizza. 


Pizza deig

Deig finner du i en egen kategori i arkivet – Pizzadeig Arkiver – Steike god mat

Men jeg anbefaler deg bare å følge min egen oppskrift på en enkel, og fjellstø, oppskrift på Napolitansk pizzadeig. Denne oppskriften er den jeg bruker aller mest selv, og den lager jeg på alle mine pizzakurs.

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på nettet at mange kompliserer det. Jeg har fått mange henvendelser som sier meg at mange der ute synes at mye av det som skrives gjør at man blir litt redd for å prøve. Mitt mål med denne oppskriften er å rive ned disse murene, og lage en oppskrift som gjør det lett for deg.

Tanken er at du skal kunne lage en helt magisk Napolitansk deig uten bruk av gullvekt, IR-termometer eller andre avanserte dingser. Men for all del – det betyr jo ikke at du ikke kan bruke de hvis du har de :-).

Les mer om denne oppskriften her: Napolitansk pizzadeig – Steike god mat – Pizzadeig


Ingredienser til pizza bianca med lam, løk og asparges

  • Hvit pizzasaus på 6 ss Creme Fraiche smaksatt med 1 ts sennep, 2 ts soyasaus, 1 ts Hoisinsaus, 1 ts hvitløkspasta, salt og ristet sort pepper
  • Små rødløk i tynne båter
  • Asparges biter. Kutt av den nederste delen av aspargesen. Ha den så ca 10 sekunder i kokende vann, så rett over i isvann. Kjøl ned og kutt i små biter som du senere har på pizzaen.
  • Pinjekjerner
  • Kjøttboller laget på rester av farsen fra produksjon av mine hemmelige lammepølser. Bruk gjerne lammekjøttdeig som du smaksetter i tråd med dette. Ha det på rått i små boller.
  • Fersk oregano
  • Etter steking har du på litt revet pecorino eller parmesan og så risler du litt god olivenolje over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer