Hopp til innholdet

Pizza bianca med lam, løk og asparges

pizza bianca med lam, løk og asparges

Nok en ny topping fra Steike god mat – denne gang er det Pizza bianca med lam, løk og asparges som hovedingredienser. Kjøttbollene av lam er laget på rester fra produksjon av Geir’s lammepølse, frosset farse, og lagt på pizzaen rå. Her kan du gjerne lage lammeboller på kjøttdeig av lam, og ha i noe av de samme krydrede – magisk på pizza. 


Pizza deig

Deig finner du etterhvert i en egen kategori i arkivet, og denne pizzaen var laget med en ganske sikker og lettlaget deig med poolish og kaldheving – totalt 43 timer heving. Men her kan du naturligvis velge den deigen du ønsker av Napolitanske varianter.

Hvis du har lyst til å lære mer om Napolitansk deig, poolish, Biga, glutennettverk og mere til, så anbefaler jeg deg å bruke siden til Pizzamani. Ikke  minst anbefaler jeg deg kursene her – det er virkelig nyttig for å forstå kjemien og prosessene. Jeg har selv tatt kurset for Napolitansk pizza, og er stadig innom det igjen for å oppfriske. Og fortvil ikke – du er på ingen måte den første som syns at det rent umiddelbart blir mange inntrykk. Tro meg – vi har vært der all sammen. Samtidig syns jeg det er viktig å si at det ikke er nødvendig å ta dette med deig så langt, og i alle fall ikke i starten.


Ingredienser til pizza bianca med lam, løk og asparges

  • Hvit pizzasaus på 6 ss Creme Fraiche smaksatt med 1 ts sennep, 2 ts soyasaus, 1 ts Hoisinsaus, 1 ts hvitløkspasta, salt og ristet sort pepper
  • Små rødløk i tynne båter
  • Asparges biter. Kutt av den nederste delen av aspargesen. Ha den så ca 10 sekunder i kokende vann, så rett over i isvann. Kjøl ned og kutt i små biter som du senere har på pizzaen.
  • Pinjekjerner
  • Kjøttboller laget på rester av farsen fra produksjon av mine hemmelige lammepølser. Bruk gjerne lammekjøttdeig som du smaksetter i tråd med dette. Ha det på rått i små boller.
  • Fersk oregano
  • Etter steking har du på litt revet pecorino eller parmesan og så risler du litt god olivenolje over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer