Nok en ny topping fra Steike god mat – denne gang er det Pizza med Salsiccia fra Metervare AS og løk som hovedingredienser. Salsicciapølsen ble brukt rå – det vil si at jeg bare klemte ut innholdet til små boller for å ha på pizzaen. En pølse holdt til 3 pizzaer.
Pizza deig
Deig finner du etterhvert i en egen kategori i arkivet, og denne pizzaen var laget med en ganske sikker og lettlaget deig med poolish og kaldheving – totalt 43 timer heving. Men her kan du naturligvis velge den deigen du ønsker av Napolitanske varianter.
Hvis du har lyst til å lære mer om Napolitansk deig, poolish, Biga, glutennettverk og mere til, så anbefaler jeg deg å bruke siden til Pizzamani. Ikke minst anbefaler jeg deg kursene her – det er virkelig nyttig for å forstå kjemien og prosessene. Jeg har selv tatt kurset for Napolitansk pizza, og er stadig innom det igjen for å oppfriske. Og fortvil ikke – du er på ingen måte den første som syns at det rent umiddelbart blir mange inntrykk. Tro meg – vi har vært der all sammen. Samtidig syns jeg det er viktig å si at det ikke er nødvendig å ta dette med deig så langt, og i alle fall ikke i starten.
Ingredienser til pizza med Salsiccia og løk
- Salsicciapølse fra Metervare AS. Ha det på rått i små boller.
- Kokkens pizzasaus
- Mozarella cubetti
- Små rødløk i tynne båter
- Pinjekjerner
- Etter steking har du på litt fersk basilikum, revet pecorino eller parmesan og så risler du litt god olivenolje over.