Hopp til innholdet

Kalkun smørbrød

Kalkun smørbrød som restemat

Kalkun smørbrød som restemat etter f.eks. nyttårsaften, og tanken her var å lage et lett, sunt og godt måltid. Dette gjør seg jo spesielt etter at vi har inntatt mye tung mat i jula. I tillegg laget jeg det på rester som jeg hadde av grønnsaker i kjøleskapet. Retten kan gjerne lages med å steke kalkun kun for dette formålet, og grønnsaker kan du jo kjøpe det du vil ha. Retten kan jo naturligvis også lages som en Sandwich. Og ikke minst – dette kan godt lages hele året som en litt lett og sunn rett.

I denne oppskriften brukte jeg rester fra oppskriften Saftig og godt kalkunbryst. Her valgte jeg litt rause skiver av kalkunen, men dette kan gjøres med helt tynne skiver hvis du liker det best.Hvordan lage kalkun smørbrød som restemat

Jeg synes at hjertesalat under/på grillen er en smått undervurdert råvare som smaker kjempegodt. Her delte jeg en hjertesalat i to (lagde 2 smørbrød), ringlet over litt god olivenolje, og hadde på et par klyper med Maldonsalt og ristet sort pepper. Satte det inn i ovnen på varmluft og grill og maks varme. Ta ut når du ser at hjertesalaten har fått farge og er gjennomvarm – tar ca 4-5 minutter.


Kalkun sandwich restemat
Hjertesalat med olivenolje, salt og pepper – klar for å legges under grillen

Rist 2 brødskiver i panna (evt på brett i ovnen) i litt olivenolje. Brødet skal få litt farge og crunch. Så rister du rosenkål (delt i to), rødløk i tynne båter og brokkolini i god og varm panne med litt olivenolje. Det tar ca 3-4 minutter for å få farge og smak – krydre med salt og pepper. Jeg anrettet dette på den rista brødskiva og brukte litt av skyen fra kalkunen som dressing. Her kan du gjerne bruke olivenolje, eller en dressing basert på Creme fraiche.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer