Hopp til innholdet

Hjemmelaget ketchup

Hjemmelaget ketchup

Hjemmelaget ketchup er utrolig lett å lage, og er skikkelig stas å ha som tilbehør til Grillmat, pølser, pasta, hamburger, fiskekaker med makaroni til de minste – og mye mer. Sånn som denne er laget så kan du godt bruke den som pizzasaus. Ha ferdig ketchup på rene og steriliserte glass og den kan oppbevares et par tre uker i kjøleskap.

Fremgangsmåte hjemmelaget ketchup

Hovedingrediensen er tomat, og i denne oppskriften brukte jeg 5 store tomater. Lag et snitt i toppen av tomaten, og legg de i kokende vann til du ser at skinnet såvidt begynner å løsne. Ha tomatene rett over i en stor bolle iskaldt vann. Når de har avkølt seg litt tar du de opp og fjerner skallet. Del tomatene i to, fjern stilken, og grovhakk de. Som et alternativ kan du bruke gode hermetiske tomater – jeg bruker stort sett utelukkende San Marzano tomater.Hakk opp en stor rødløk, og fres denne i en gryte sammen med 3 hvitlløksfedd, 2 ts Maldnsalt og 1 ts ristet sort pepper. Ha oppi de grovhakka tomatene sammen med 2 ss solbærsyltetøy, 2 ss rødvinseddik, 1 ss demerarasukker (juster med mere helt til slutt hvis nødvendig), 1/2 dl vann (begynn med 1/2), og 1 ts Sambal oelek (eller to hvis du vil ha litt mer sting i den) eit 1/2 til 1 rød chili. Dette kokes ca 1 time til den tykner litt.


Når alt har kokt i 30 minutt er det bare å ta alt over i en blender og kjøre det til alt er blandet helt, Den ferdige blandingen kan du kjøre gjennom en fin sil etterpå hvis du vil ha bort alt av rester av frø etc. I denne delen av prosessen kan du justere smaken med eddik, sukker og chili/Sambal oelek til du får den slik du vil ha den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer