Hopp til innholdet

Pizza med kalkun, epler og nøtter

Pizza med kalkun, epler og nøtter

Pizza med kalkun epler og nøtter ble i starten til som restemat. Men så kom tanken om å lage en nyttfårspizza, og da tenkte jeg at et tema med Kalkun, nøtter og eple ville være en spennende kombo. I den etterfølgende beskrivelsen omtaler jeg spesielt noen gode råvarer som er kjøpt lokalt – dette er ikke sponset.

Pizzadeigen kan du basere på min oppskrift her, eller en direktehevet deig med kaldheving. Her vil du etterhvert finne flere gode oppskrifter på deig. Inntil videre anbefaler jeg deg å ta i bruk PizzApp+ for å sette sammen deig og hevetid.

Pizzasaus

Den hvite pizzasausen er like enkel som den er genial. jeg brukte ca 1 del snadderost fra Gangstad gårdsysteri som jeg kjøpte hos Mat av Vahl i Harstad, og to deler Creme fraiche som jeg blandet i en liten hurtigmikser sammen med en god klype salt, en liten klype ristet sort pepper, og litt olivenolje. Smakte helt magisk på pizza med kalkun, epler og nøtter.

Pizza med kalkun, epler og nøtter

Fremgangsmåte pizza med kalkun, epler og nøtter

Pizzaen bakes ut, og smør utover ca 2 ss av den hvite pizzasausen. Dette toppes med En viktig del av ingrediensene i denne pizzaen var 2 andre

Pizza med kalkun, epler og nøtter
  • Pizzaen bakes ut, og smør utover ca 2 ss av den hvite pizzasausen.
  • Legg på litt rause eplebiter som du har hatt litt sitronsaft og demerarasukker over, biter av kalkun, og hakkede ristede nøtter. Her brukte jeg Almondeli premium nuts som bare var utrolig. Kjøpt på Mat av Vahl, men ser at de selges hos Gutta på haugen og mange flere.
  • Risle over hele pizzaen med en tynn stråle honning. Strø over en klype eller to med Maldonsalt.

Pizza med kalkun, epler og nøtter
  • Når pizzaen er ferdig stekt topper du med:
  • Noen litt rause dasher av denne fantastiske druegeleen laget av Christopher Smith-Hald i Kvæfjord. Denne selges på Skafferiet Gourmet i Harstad, men bruk gjerne en annen tilsvarende.
  • Hakket frisk oregano strøs over

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer