Hopp til innholdet

Mine kjempegode kjøttkaker

Mine kjempegode kjøttkaker

Mine kjempegode kjøttkaker med følge av gode mandelpoteter, hjemmelaget ertestuing og kålstuing er selve inkarnasjonen på at Hverdagsmat er festmat. Her lagde jeg kjøttkakene på kvernet storfe som har sett midnattssolen, krydret med ristet sort pepper, revet muskatnøtt og revet ingefær. Akkurat denne komboen gjør at kjøttkakene og tilbehøret blir en skikkelig festmiddag. Og i tillegg så ble det en middag med kjøttkaker og ertestuing som fryses til senere bruk.

Ingredienser mine kjempegode kjøttkaker

  • 800 gram kvernet storfe eller kjøttdeig fra butikken
  • 16 gram salt
  • 2 ss potetmel
  • 2 dl melk
  • 2 egg
  • 1 finhakket rødløk
  • Krydres med en god klype ristet sort pepper, 1/2 revet muskatnøtt og litt revet ingefær
  • Hjemmelaget ertestuing – denne starter du med, og den kan bare tas av varmen og stå under lokk. Holder godt på varmen, og røres bare litt opp før servering. OBS! Ertestuingen skal holde formen sånn noenlunde, men absolutt ikke være tørr!
  • Hjemmelaga kålstuing. Den blir best hvis du timer dette slik at stuingen er ferdig når du er klar til å servere.

Fremgangsmåte

Ha det malte storfekjøttet i bollen, og tilsett salt og potetmel. Kjør maskinen til du ser at blandingen setter seg – men du skal ikke elte dette så mye at farsen blir seig. Ha i krydder og rødløk, bland godtNår krydder og løk er blandet godt inn, sper du med melken litt om litt. Men her skal du altså ikke ha en seig blanding, så du skal ikke elte så mye mellom hver gang. Når melken er spedd ferdig er farsen klar for steiking


Farsen formes nå til passelig store kaker – jeg laget 10 stk av denne oppskriften. Ha et par ss godt smør i en god og varm stekepanne. Stek kakene til de får fin farge, snu de og stek til de får fin farge på andre siden. Skru ned varmen og etterstek til de er gjennomstekt. Snu underveis.Da er det bare å anrette kjøttkaker, mandelpotet, ertestuing og kålstuing på fat. Hell litt av stekesjyen over kakene. Retten kan selvsagt serveres med en god hjemmelaga brun saus – men denne utgaven blir litt lettere.

Det smaker veldig godt med rørt tyttebær som følge – eller tyttebærgele…

Steike god mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer