Hopp til innholdet

Oppblåste poteter

Oppblåste poteter

Oppblåste poteter er en liten favoritt i huset her, og brukes egentlig til veldig mye forskjellig av mat. Nå har jeg også en oppskrift på det jeg har kalt mine favoritt stekte poteter – og jeg veksler på å bruke disse 2 måtene. Oppblåste poteter som her er kjempegodt, og er mye raskere å lage. Oppblåste poteter ser veldig bra ut, og smaker minst like godt som de ser ut. Jeg kan trygt anbefale deg denne måten å lage de på.

Mandelpoteten er en av de beste matpotetene vi har. Fargen er gylden, mens smaken preges av en intens potetaroma. Mandelpoteten er melen. Jeg er veldig glad i akkurat mandelpotet, og bruker den spesielt i potetpuré – som jeg forøvrig har en god oppskrift på her. Mandelpoteten er for mange litt vanskelig å koke da du må ta den når den er akkurat passe – hvis di ikke har dampovn da. Men når du lærer deg å håndtere den så er den en fantastisk matpotet på kjøkkenet.

Ingredienser oppblåste poteter.

  • Mandelpotet som deles i 4 båter – antallet tilpasser du antall som skal spise. Jeg brukte 5 mandelpoteter i båter til 2
  • God olivenolj
  • Maldonsalt
  • Ristet sort pepper
  • Tørket basilikum
  • 1 sitron

Fremgangsmåte

  • Vask mandelpotetene godt
  • Del de i 4 båter
  • Ha de i en bolle, og ha over en god olivenolje – vær raus
  • Bland potet og olje godt slik at du har olje på alle
  • Legg potene i en ildfast form, og slik at skallsiden vender ned på alle
  • Krydre med salt, ristet sort pepper og litt tørket basilikum
  • Sett inn i ovnen på 225 grader over/undervarme – evt 200 grader varmluft
  • Stek potetene i 15 minutter, Åpne døren og ga saft av 1/2 – 1 sitron over potene.
  • Stek videre i ca 10 minutter til – eller til du ser at potetene har blåst seg opp og fått god farge
  • Bon apetitt!

2 kommentarer til “Oppblåste poteter”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer