Hopp til innholdet

Svinekoteletter med eple og karri


Svinekoteletter med eple og karri er en rett som jeg laget mye for mange år siden, og nå var det på tide å ta den frem igjen. Men da ville jeg gjøre en liten forbedring i forhold til tidligere. Retten kan naturligvis lages med renskåret svinekjøtt istedenfor koteletter. Jeg tenker nok allikevel at koteletter med bein gir en litt ekstra god kraft – og den er noe av det som gjør denne så god – og ikke minst enkel. Svinekoteletter med eple og karri er en rimelig hverdagsrett – som i min verden svarer godt til at Hverdagsmat er festmat.

Rettem er her laget med kokte mandelpoteter, men den kan fint serveres med oppblåste poteter eller ikke minst mine favoritt stekte poteter – og du kan selvsagt servere gode ekstra grønnsaker ved siden.

Til en rett som denne så liker jeg å bruke samme gryte fra jeg starter tilberedningen til retten serveres på bordet. Jeg er veldig glad i DeBuyer oval traktørpanne (eller oval toaster som den også kalles) i karbonstål – den er fin å se til, men mest av alt er det en god panne å steke i (veldig god til karamellisering). Den kan tas rett fra platetoppen og inn i ovnen for baking etter steking, for så å settes rett på bordet. Jeg har flere panner fra DeBuyer, liker de veldig godt – og liker å ta vare på de. Hvis du ikke har en panne som er egnet til dette så steker du i flere omganger og har alt i en ildfast form som du så setter inn i ovnen.

Ingredienser svinekoteletter med eple og karri


 • 4 svinekoteletter – la det være litt fett på de
 • 2 epler
 • ca 1 neve revet mozzarella (viktig at det ikke blir for mye ost.. – se på bildene)
 • Karri
 • Maldonsalt
 • Ristet sort pepper
 • Tørket gressløk
 • 2,5 dl vann
 • 2-3 SS meierismør

Fremgangsmåte

 • Renskjær kotelettene for å fjerne benrester og slintrer – men la det være fett på de
 • Krydre kotelettene med maldonsalt og ristet sort pepper
 • Stek kotelettene i 2-3 ss meierismør i en god og varm stekepanne til de er godt karamellisert og har fin farge.
 • Ha i 2 epler som du har skåret i terninger – la de få litt farge i stekesjyen
 • Ha i vannet slik at smakene kokes ut – Nå skal du få en smått magisk sjysaus!
 • Strø over en neve revet mozzarella
 • Krydre med karri – dryss et tynt lag over hele pannen – 1-2 ts tenker jeg
 • Sett pannen inn i stekeovn som er forvarmet til 240 grader – stek i 10 minutter til du ser at toppingen har fått gylden farge
 • Når retten er ferdig strør du over litt hakka tørket gressløk.
 • Server med mandelpotet, oppblåste poteter eller mine favoritt stekte poteter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer