Hopp til innholdet

Kjempegod kyllingsandwich

Kjempegod kyllingsandwich

Kjempegod kyllingsandwich er virkelig kjempegod – og enkel. Retten krever ikke allverden av ingredienser, ei heller utstyr, og er veldig lett å lage. Kombinasjonen av godt brød, perfekt stekt kylling, rista grønnsaker, pesto, pecorino/parmesan og fremgangsmåte – helt utrolig bra. Og når denne ble servert første gang her hjemme så var tilbakemeldinga unison – dette er byens beste sandwich. La oss nå gjerne trekke litt av for høflighet tenker jeg – men det hersker ikke tvil om at den falt i smak… De spiste opp rubb og stubb :-).

Sandwichen er anrettet på godt brød – nærmere bestemt et hjemmelaga surdeigsbrød. Som sikkert mange har fått med seg så er jeg på surdeigskjøret nå, så da blir det mye god bakst. Dette brødet var laget på 1/3 finamalt Emmer og 2/3 landhvete – begge mel fra Holli Mølle. Etterhvert vil jeg legge ut litt forskjellige resepter på mine surdeigsbrød, men enn så lenge så vil jeg jobbe litt mere for å perfeksjonere oppskriftene.


Surdeigsbrød

Ingredienser kjempegod kyllingsandwich (4 porsjoner)

 • 2 litt store kyllingbryst
 • 1 pose fersk grønnkål (jeg brukte ca 2/3)
 • 2 rødløk
 • Ruccola salat vasket
 • Pecorino eller parmesan
 • Godt brød – det er et must altså…
 • Steike god sin egen pesto i morter
 • Pinjekjerner
 • Smør og olje til steking
 • En god olivenolje til å risle over
 • Maldonsalt
 • Ristet sort pepper

Fremgangsmåten kommer etter bildene.Fremgangsmåte

 • Rensk rodenkålen for de ytterste bladene – del den i 2
 • Rensk rødløken, del den i 2 og kutt den i litt tynne båter
 • Ha smør og olje i en stekepanne, la det bli nøttebrunt
 • Ha i rosenkål og fres den på god varme slik at den får farge
 • Ha i rødløk, og fres den i et par minutter sammen med rodenkålen.
 • Ta pannen til siden og strø over pinjekjerner – la stå til kyllingen er nesten ferdig
 • Stek kyllingen i smør/olje ca 2 minutter på hver side slik at den får god farge. Krydre med maldonsalt og ristet sort pepper
 • Skru ned varmen, og la kyllingen ettersteke under lokk til den er gjennomstekt – men ikke mer. Normalt ca 6 minutter. Er du usikker – del et kyllingbryst i 2 og sjekk (skal jo deles i skiver uansett :-)).
 • Når kyllingen er klar for ettersteking setter du pannen/formen med grønnsakene og pinjekjernene inn i forvarmet ovn på 250 grader, og lar det steke med mens kyllingen ferdigstilles. Risle gjerne over litt god olivenolje.
 • Anrett som følger: Skive med godt brød med litt smør på. Vasket ruccola oppå skiven – risle litt god olivenolje over. Legg på litt raust med rista grønnkål, rødløk og pinjekjerner – gjerne slik at det blir litt utenfor skiven også. Legg på skiver av kyllingfileten – ha litt av den gode stekesjyen oppå kyllingen. Risle over god olivenolje, riv pecorino/parmesan og topp med litt av min gode pesto. Sett skålen med pesto på bordet slik at gjestene kan forsyne seg med mere – det er stor sannsynlighet for at det vil skje…

Dette er et smørbrød du aldri kommer til å angre på at du prøvde deg på

Steike god mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer