Hopp til innholdet

Pannestekt skrei med mine favoritt poteter

Pannestekt skrei med mine favoritt poteter

Pannestekt skrei med mine favoritt poteter skulle egentlig ikke lages. Jeg hadde tatt ut årets skrei fra fryseren, og tenkte lage pannestekt skrei med bakte grønnsaker som i linken, men når man driver med dette så kommer fort ønsket om å utvikle en ny oppskrift – som tenkt så gjort.

Oppskriften ble lager med loin av skrei som ble delt opp i skiver på ca 1 1/2 – 2 cm tykkelse. Skivene ble lagt på et fat, krydret med salt, ristet sort pepper og saften av 1/2 sitron. Dette får stå å trekke smak mens den øvrige delen av retten tilberedes. Like før steking hadde jeg en stripe honning over frydringen før jeg la de i stekepanna med krydder/honning ned først.


Pannestekt skrei med mine favoritt poteter

Så er det å få potene i gang – og her laget jeg mine favoritt stekte poteter etter oppskriften i linken. Disse stekte potetene er bare utrolig gode, og litt rustikke i formen. Som tilbehør til denne skreien var de helt utmerket.


Som alltid så må jeg ha en basis med kokt kraft til saus. Så da finskjærer jeg fisken – om så bare for å få litt fisk å koke kraft på… Her brukte jeg i tillegg topp/bunn av gulrøttene og en ganske stor sjalottløk. Alt has i en kasserolle, og dekkes så vidt med vann. Kok opp, og la småputre i 20-25 minutter. Da hadde jeg en ganske innkokt kraft med god fiskesmak. For de av dere som velger en eller anne form for buljong – prøv heller dette!

Kraften settes til side for bruk helt til sluttFremgangsmåte pannestekt skrei med mine favoritt poteter:

  • Potetene forberedes og lages etter oppskriften på mine favoritt stekte poteter
  • Kraften kokes som over (total mengde kraft er bare noen få spiseskjeer)
  • Gulrot kuttes i biter og gjøres klar i en kasserolle med litt vann og litt salt. Gulroten kokes helt på slutten av tilberedningen, og da i 5-6 minutter slik at den er klar like før retten skal anrettes og serveres.
  • Bacon kuttes i små biter og stekes i god og varm panne. Ha i litt smør på slutten. Stek baconet til det har fått fin farge og karamellisering – men ikke stek slik at den blir hard. Ta baconet, og en del av stekefettet over i en liten kasserolle og sett til side. Baconet varmes rett før servering
  • Når potene har ca 15 minutter igjen kan du starte med ferdigstillingen som består av å varme opp bacon, koke gulrøtter, lage ertepuré og steke fisken:
  • Kok opp en boks grønnerter i litt væske. Hell av væsken. Ha i saften av 1/2 sitron, 2 ss smør, salt og ristet sort pepper. Hold varm…
  • Varm opp stekepannen med baconfettet til den er god og varm. Legg siden med krydder/honing ned I fettet først. På siden som vender opp strør du over hakket fersk timian. La steke til du har fått fin karamellisering og vend stykkene. Ha litt fersk timian på toppen, og etter ca 2 minutter har du i den innkokte kraften – holder med 3-4 spiseskjeer. Øs over fiskestykkene et par ganger, og etter ca 3-4 minutter tar du fisken av varmen (kjenn at fisken bare akkurat er gjennomstekt)
  • Anrett med stekte poteter, gulrot, ertepuré og skrei. Ha litt stekesjy over fisken, og så stekt bacon med litt baconfett.
  • Bon apetitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer