Pasta med kjøttdeig tomat og parmesan

pasta med kjøttdeig tomat og parmesan

Pasta med kjøttdeig tomat og parmesan er nok en supergod, enkel og rask middagsrett/smårett fra meg som jeg ønsker å få ut på bloggen. Også denne middagsretten er super på travle dager, og gir ikke minst muligheten til å bruke ingredienser du har liggende. Begrenset behov for kutting, masse god smak og en rett som passer til middag, eller som en god smårett.

Vil du se på andre småretter også – gå inn på denne linken.

Ingredienser (2-3 porsjoner)

  • Fersk pasta – her brukte jeg fersk tagliatelle
  • 400 gram kjøttdeig – eller kanskje like gjerne karbonadedeig
  • 1 pakke søte cherrytomater
  • Basilikum – her hadde jeg kun tørket
  • 1 rød paprika
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 bokser/pakker hakkede tomater – her brukte jeg San Marzano tomater som jo er litt luksus
  • Maldonsalt
  • Ristet sort pepper
  • Chili og hvitløksolje – her brukte jeg en olje fra Christopher Smith-Hald. Har du ikke dette så bruker du vanlig olje og justerer med de andre krydrene
  • Fersk gressløk
  • Parmesan

Fremgangsmåte pasta med kjøttdeig tomat og parmesan



  • Kok opp vann med litt salt til pastaen
  • Hakk paprika og sjalottløk i passe små biter – trenger du en god kniv til å kutte med? Sjekk denne…
  • Varm opp stekepannen, og ha i litt smør og chili/hvitløksolje
  • Legg kjøttdeigen i, og la den stekes godt på den ene siden. Snu og gjør det samme på andre siden
  • Strø over Maldonsalt og ristet sort pepper. Ha evt over litt ekstra chili/hvitløksolje. Hvis du ikke har denne oljen kan du selvsagt bruke vanlig olivenolje og tilsette chili og hvitløk separat.
  • Del opp kjøttdeigen med en smørkniv langsetter – bruk så en gaffel til å knuse den i passe små biter mens du steker.
  • Når kjøttdeigen nærmer seg ferdig stekt – ha i paprika og sjalottløk- la steke med 3-4 minutter.
  • Ha i 2 bokser hermetisk tomat, og la koke opp
  • Ha over en spiseskje med tørket basilikum – eller gjerne en neve hakket fersk basilikum hvis du har
  • Legg pasta i vannet og kok etter anvisning – normalt 3-4 minutter på fersk pasta.
  • Når pastaen er ferdig, sil av vannet. Ha tilbake i kasserollen og ha over litt olivenolje – bland godt
  • Anrett med pasta i bunnen, så kjøttdeig/tomat blandingen. Riv over parmesan og pynt med hakket fersk gressløk om du har – evt kan du bruke tørket.

pasta med kjøttdeig tomat og parmesan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.