Hopp til innholdet

Laks med potetsalat og salat


Laks med potetsalat og salat ble til som et restemåltid etter 17 mai feiringen – og seriøst folkens… Restemat kan være festmat. Men denne retten kan like gjerne lages med stekt/kokt (varm eller kald) laks, eller ørret. Min tanke var å lage en litt lett sommerlig rett, så i perioden vi går inn i vil jeg vel anbefale denne som en kald sommer rett. En ting er i alle fall helt sikkert – denne levde opp til at hverdagsmat er festmat!

Ingredienser

 • Kokt og kald laks eller ørret – her var dette rester etter kokt kald laks med agurksalat og pisket rømme. Hvis du vil lage dette som en varm rett anbefaler jeg stekt laks/ørret, og at du lager potetsalaten som en lun variant.
 • Frisk salat – her brukte jeg en ferdig vasket og klar salatmiks fra butikken
 • 1 pose sukkererter – for å få litt crunch i salaten. Du kan selvsagt også bruke f.eks. krutonger (som er kjempeenkelt å lage selv)
 • Min favoritt potetsalat
 • Creme fraiche til dressing (jeg brukte restene av pisket rømme fra den kokte kalde laksen
 • Sitron

Fremgangsmåte laks med potetsalat og salat

 • Lag en dressing av 3 ss creme fraiche smaksatt med et par klyper maldonsalt, en klype eller to med ristet sort pepper, litt saft av en sitron og en teskje sterk sennep.
 • Skyll sukkerertene i iskaldt kaldt vann, og kutt de i to på skrå
 • Skyll salaten, og bland i sukkerertene
 • Lag potetsalat slik som i oppskriften her. Hvis retten skal være kald anbefaler jeg at du kjøler potetbitene raskt ned i kaldt vann etter koking. Hvis det skal være en varmrett blander du potetbitene og dressingen rett før servering.
 • Kok laks/ørret i godt saltet vann med noen laurbærblad, kjøl ned kaserollen raskt i oppvaskkummen med iskald vann. Skal du ha det som varmrett så anbefaler jeg å steke laks/ørret til den er akkurat gjennomstekt (6-8 minutter. Krydres med Maldonsalt og ristet sort pepper
 • Anrett på tallerken – se gjerne bildet i toppen. Krydre laksen med Maldonsalt, ristet sort pepper og litt revet sitronskall
 • Bon apetitt
Laks med potetsalat og salat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer