Hopp til innholdet

Geir’s tomatsalat

Geir's tomat salat

Geir’s tomatsalat ble i sin tid laget som et tilbehør til pizzafredagene sammen med guacamole. Her hjemme syns vi dette tilbehøret var helt nydelig som følge til fredagspizzaen, og bruker det innimellom ved siden av pizza. Tilbehøret har høstet stor suksess.

Denne tomatsalaten kan fint brukes som tilbehør til andre matretter, og ikke minst er den et flott tilbehør ved siden av pizza til de som ikke liker å ha tomaten på under steking. Personlig syns jeg det fort blir litt mye væske når man har fersk tomat på toppingen – og da er det en god løsning å ha det ved siden av.

Geir’s tomatsalat er bl.a. satt sammen av tomat, basilikum og løk – det er jo midt i blinken for en god italiensk pizzza.

Når du først er her, så anbefaler jeg deg å se innom dette:

Mine oppskrifter på pizzatopping: Pizzatoppinger – Steike god mat

Nettbutikken min – og sjekk julegavetilbudene!: Butikk – Steike god mat



Ingredienser Geir’s tomatsalat

  • 1 pakke søte cherrytoameter
  • 1-2 sjalottløk
  • Fersk basilikum (man kan også bruke bladpersille….)
  • Maldonsalt
  • Ristet sort pepper
  • En ekstra god olivenolje
  • 1 hvitløksfedd om du vil

Se fremgangsmåte etter bildene under….



Fremgangsmåte

  • Del cherrytomatene i 2
  • Finhakk sjalottløken
  • Finhakk en liten neve fersk basilikum
  • Ha alt over i en skål, og tilsett
  • En klype maldonsalt som knuses, en liten klype ristet sort pepper, basilikum og risle over ca 1 ss god olivenolje
  • Bland forsiktig sammen
  • Smak til – men vær forsiktig…. Det er fort gjort å smake opp hele skålen…
  • Bon apetitt

Geir's tomatsalat
Her er det brukt bladpersille – smaker også veldig godt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer