Hopp til innholdet

Bakte grønnsaker og bratwurst

Bakte grønnsaker og bratwurst

Bakte grønnsaker og bratwurst ble vår fredagsmiddag i dag. Samtidig var det tenkt som grunnlaget for et lite innlegg på bloggen – dels for å beskrive noe vi etterhvert er blitt veldig glad i, dels for å dele litt oppskrift, og dels for å si litt om et kjøkkenutstyr jeg er blitt veldig glad i.

Her hjemme blir vi bare mer og mer glad i ovnsbakte grønnsaker, og dette gir jo ikke minst også muligheten for en «alt i ett gryte» – selv om akkurat denne ikke er alt i ett.Ingredienser Bakte grønnsaker og bratwurst

I dag fant jeg frem noe av det jeg hadde i kjøleskapet, og da ble det:

 • Små mandelpotet
 • Rød spisskål
 • Gulrot
 • hvitløk
 • Løk
 • Brokkoli
 • Spisspaprika
 • I tillegg en pakke Bratwurst fra fryseren – Se oppskrift her. Har du ikke laget det – ja da kjøper du noe annet 🙂


Fremgangsmåte bakte grønnsaker og bratwurst

 • Kutt grønnsakene opp i litt grove biter (se bildet)
 • Ha de i en ildfast form (se kommentaren under om en form jeg liker godt)
 • Krydre med maldonsalt og ristet sort pepper
 • Ha over raust med en god olivenolje – se mitt utvalg av gode oljer her.
 • Krydre i tillegg med Veggie Shake Seasoning 700g – Steike god mat
 • Bland innholdet godt, og sett inn i forvarmet ovn på 230 grader i ca 25 minutter
 • Når du har ca 10 minutter igjen varmer du pølsene i smør/olje 50/50 (hvis du ikke vil bruke smør, eller olje, så kan du varme de i bare olje, eller legge de på toppen av den ildfaste formenn i de siste 10-12 minuttene av baketiden

Ildfast form

Jeg har forelsket meg helt i denne ildfaste formen fra Dutchdeluxes som jeg kjøpte på www.kitchenstore.no. Den har et råstilig design, den er veldig lett, og den har en praktisk løsning med «integrert» bordskåner som kan oppbevares oppå lokket.

Hvis du ønsker å handle på www.kitchenstore.no så kan du bruke rabattkode Steikegodmat20 og du får rabatt på hele butikken!

Olivenoljekanne


Jeg bruker mye olivenolje i matlagingen – og det vet jeg at mange av dere der ute også gjør. Hvis du også gjør det anbefaler jeg deg å anskaffe deg en olivenoljekanne for å ha oljen på – da blir det enklere å risle oljen over matrettene. Og sist men ikke minst så unngår du mye gris. Olivenoljekannen finner du her: Olivenolje kanne av rustfritt stål, kobberlakkert (0.6L) – Steike god mat

Bon apetitt


Bakte grønnsaker og bratwurst

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer