Kylling og pestopasta


Kylling og pestopasta er en favoritt her i huset – både som en enkel og god middag for meg og husfruen, men ikke minst er det superpopulær i sosiale lag. Retten er relativt enkel å lage, smaker fantastisk, og må vel kunne sies å være en relativt sunn rett.

Som følge til denne retten anbefaler jeg deg å lage focaccia og pesto selv. Oppskrift på begge finner du link til i oppskriften. Videre må du prøve deg på rista sort pepper for å krydre retten med.



Ingredienser til 4 personer

  • 300 gram pasta. Dette er beregnet ut fra tørket pasta, men du kan selvsagt erstatte det med hjemmelaga
  • 2 kyllingbryst
  • Smør/olje til steking
  • 150 gram valnøtter
  • 1 pk tørrsaltet bacon i tynne skiver
  • 200 gram søte cherrytomater
  • 50 gram sorte oliven – steinfri
  • ca 125 gram Pesto i morter (min oppskrift på knallgod pesto som selvsagt lages i morter)
  • Fersk basilikom
  • Parmesan
  • Hjemmelaget focaccia – bruk min oppskrift på Heilt spesiell focaccia


Fremgangsmåte kylling og pestopasta

  • Hvis du lager focaccia må du starte forberedelsene til dette først. Så timer du prosessen med focacciabrødet og denne retten slik at focaccia brødet er litt lunt til du skal spise. Du kan selvsagt lage det dagen før og varme det opp – men da må du varme det veldig forsiktig. Det smaker absolutt best ferskt 🙂
  • Grovhakk valnøttene, og rist de i tørr panne – middels varm – i 3-4 minutter
  • Kutt oliven i skiver (eller kjøp den ferdig i skiver)
  • Del cherrytomatene i 2
  • Stek baconskivene til de er sprø. La de renne av og avkjøle på papir. Del de i passe biter – ikke for små
  • Skjær kyllingfileten i smale strimler, og stek de i en panne med smør/olje. Ha de over i en stor bolle
  • Kok pastaen al dente.
  • Bland bacon, valnøtter og cherrytomatene med kyllingen i den store bollen.
  • Bland inn pasta, pesto og finhakket basilikum – pynt med litt basilikum, bacon og valnøtter på toppen. Risle gjerne over litt av den beste olivenoljen du har.
  • Server med focaccia i skiver, en skål med hjemmelaga pesto, en skål med den beste olivenoljen din som dipp, og Parmesan ved siden. En god hvitvin som følge er slett ikke feil (se bilde for vintips)
  • Bon apetitt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.