Hopp til innholdet

Pasta med biff

Pasta med biff

Pasta med biff er en rask, enkel og utrolig god pastarett. Her er den laget med entrecôte, men det kan du selvsagt endre. Smaksbildet blir veldig rikt når du tilbereder den som her, da alle smakene som sitter igjen i stekepanna kokes litt ut med en skvett pastavann på slutten.

I denne oppskriften har jeg brukt en veldig god spaghetti, men også det kan du naturligvis tilpasse etter eget ønske. Se gjerne mitt utvalg her: Pasta i nettbutikken

Lurer du på hvor på dyret de ulke delene kommer fra – Sjekk denne linken.



Ingredienser 2 personer

  • 1- 2 sjalottløk som hakkes i litt grove biter
  • 2-3 store buketter brokkoli som deles opp i små buketter – stilkene kuttes i små terninger
  • 150-200 gram pasta – her brukte jeg spaghetti
  • 300 gram entrecôte – eller du kan bruke annet godt storfekjøtt (prøv gjerne kalv), lam eller svin. Kuttes i strimler
  • 1 liten chili finhakkes – evt 1/2-3/4 stor
  • Fersk timian (eller andre urter)
  • 1-2 vårløk kuttes
  • Maldonsalt
  • Ristet sort pepper
  • Olivenolje


Fremgangsmåte Pasta med biff

  • Sørg først for at alle ingredienser er kuttet og klargjort
  • Kok opp vann med litt salt til pastaen (salt i vannet er en nødvendighet for å få frem smaken), og varm opp stekepannen
  • Sett pastaen på kok i følge anvisningen
  • Rist biffkjøttet i en god og varm panne (ha i litt olivenolje) til du får litt karamellisering. Krydre med ristet sort pepper og maldonsalt. Dette skal gå raskt.
  • Ta ut biffkjøttet og legg det på et fat, men la fettet være igjen i pannen. Ha i brokkolien, og rist den. Her må du gjerne tilsette litt mer olje underveis.
  • Ha i sjalottløk, og la den steke med litt. Krydre med maldonsalt og ristet sort pepper.
  • Skru ned varmen litt, og ha i chili som stekes med litt.
  • Like før pastaen er ferdig har du i biffkjøttet, timian og en halv øse med pastavann. Rør litt rundt i panna så du får kjøttet varmt og smakene kokt ut.
  • Ha i pastaen og det meste av vårløken umiddelbart når den er ferdig. Bland godt
  • Anrett på tallerken med vårløk og hell over litt av sjyen som er i bunnen av stekepanna. Pass på å få litt av grønnsaker, chili på toppen før du serverer.
  • Bon apetitt!

Pasta med biff

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer