Monas Jædersylte

Monas Jædersylte

Monas Jædersylte havnet her på bloggen etter at en av mine følgere spurte om jeg hadde oppskrift på dette gode pålegget. Jeg gjorde noen søk i den store kloke boka – men fant ikke noe der. Så plutselig tikka det inn en melding om at Mona, svigermor til min bror, laget en utrolig god Jædersylte. Dette var rett før jul, og på lille julaften kom det et julekort som også inneholdt en julegave i form av oppskriften.

Jeg kunne godt ha delt denne oppskrifta uten å ha smakt på Monas Jædersylte, for jeg vet at hun en meget habil kokk. Jeg fikk imidlertid smake Monas Jædersylte 2. juledag,- for en god sylte!. Og du – dette er et pålegg som er utrolig godt, enkelt å lage, og basert på gode råvarer – dette anbefaler jeg virkelig at du prøver deg på.

Et av mine mål er at jeg gjennom denne bloggen skal få dere til å dele oppskrifter, nye som gamle, som fortjener å bli løftet opp og frem.

Geir Hartz Jørgensen
Monas Jædersylte
Steike god julegave spør du meg 🙂

La oss få til en utstrakt deling av sånne oppskrifter som dette slik at de blir løftet opp og frem og ikke går i glemmeboka – de fortjener å bli brukt.

Steike god mat

Oppskrift/fremgangsmåte Monas Jædersylte

 • 2 salte svineknoker
 • 4 Lauvbærblad
 • 1 gul løk i båter
 • Timian etter smak. Hun sa 1 teskje, men jeg tror hun bruker mer…
 • Godt med nellikspiker – Mona antydet 20+
 • I den originale oppskriften stod det allehånde, men Mona bruker ikke det
 • Hel sort pepper etter smak – Her tenker jeg at man gjerne kan bruke ristet sort pepper også…
 • Vask knokene, del de litt opp, og legg de i kaseromme med kaldt van som dekker
 • Ha i løk + kryddder
 • Kok opp, og la småputre til kjøtte løsner fra benet – 2 timer +. Kraften siles og tas vare på
 • Plukk av kjøtt og svor, og dette kjøres i food prosessor
 • Spe blandingen med kraften fra kokingen til det blir en ganske løs masse. Skal være som en tykk suppe
 • Ha blandingen i form – sett kaldt.
 • Hvelves på fat for servering
 • Serveres på godt brød, Rødbeter, sylteagurk, sennepssaus, karamellisert rødløk, ristet sort pepper er noen eksempler på godt følge til sylta,

Jeg har som sagt ikke rukket å lage denne selv enda, men det skal ikke gå lang tid før det skjer. Skal da prøve å finne litt mer ut av mengdene med krydder, og oppdatere oppskriften. Men som sagt – dette er et virkelig godt hjemmelaga pålegg.


2 kommentarer til “Monas Jædersylte”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.