Hopp til innholdet

Plan for 2021

Plan for 2021

Plan for 2021 er naturligvis utfordrende slik som dagens korona situasjon er vil mange si. Samtidig gjør situasjonen at jeg får litt bedre tid til planlegging. Men mye var allerede igangsatt i 2020, og jeg tenker at det kanskje er naturlig å starte med et kort tilbakeblikk.

Tilbakeblikk

Jeg startet bloggen 2. november 2020 – på min egen bursdag. Så forhåpentligvis vil det gjøre det lettere å holde rede på jubileum fremover. Det var ikke fritt for at jeg syns at det å dra i gang dette var nokså langt utenfor komfortsonen min. Dette til tross for at jeg er vant med et liv i offentligheten, og er rimelig åpen generelt på sosiale medier. Dette var dog noe helt annet, og det kjenner jeg nok litt på fortsatt. Men når jeg først bestemmer meg så er det bare å gå all in. Og responsen må jeg si har vært utrolig bra. Kort oppsummert:

  • 560 følgere på Instagram
  • 1089 følgere på Facebook siden
  • Egen gruppe på Facebook for spørsmål/svar delinger
  • Nettbutikk etablert
  • Betalingsløsning for Vips og kort (for et styr….)
  • Designet mitt eget kvalitetsforkle – solgt ca 30!
  • Forkleet kjøper du her
  • Rabattkode på Martinuzzi pizzastål i 2020 – suksess!
  • Pizzakurs sammen med Bakerinnen i 2021 – 2 fulle kurs solgt

Plan for 2021

Resultatene for 2020 er veldig bra. Samtidig er det viktig å jobbe med blogg og oppskrifter for å øke antallet betydelig i 2021.

Geir Hartz Jørgensen

Hva er min plan for 2021?

Kursvirksomhet i 2021

Plan for 2021

Pizzakurs

Jeg og Bakerinnen har etablert et samarbeid om Pizzakurs i 2021. Tanken er at vi skal ha grupper på 8-12 pr kurs, og på dette grunnkurset skal du lære det mest grunnleggende for å kunne lage gode Pizzaer Napolitan style. Noe teori naturligvis, men mest praktisk – og vi skal selvsagt steke og smake. Bakerinnen har skikkelig baksteovn som vi skal prøve. Men vi skal steke på pizzastål i vanlig komfyr, og i tillegg få prøve oss i en veldig god elektrisk ovn. For dette bruk, men også annet, så skal jeg kjøpe inn en Effeuno P134H som kursdeltakerne skal få prøve. For disse kursene har vi inngått samarbeid med Oluf Lorentzen i Oslo og Bakerovner.no i Arendal. Det kommer noen startpakker til deltakerne som jeg tror de vil bli fornøyd med. Hvis du vil delta er det bare å bestille i nettbutikken. Tidspunkt for avvikling av kurset må vi komme tilbake til (antar vi snakker mars/april) grunnet korona, men ingenting å være redd for. Hvis kurset ikke arrangeres i løpet av 1. halvår er det en tilbakebetalingsgaranti.

Matkurs lokalt

Så jobber jeg med noen andre aktører lokalt for å få arrangert andre matkurs. Akkurat nå jobbes det med å se på muligheten av å få til et pølsekurs lokalt. Her er tanken å få deltakerne til å beherske produksjon av pølser i egen regi. Her tenker jeg at vi skal få et opplegg hvor man lærer noen basis oppskrifter, og en av de håper jeg skal bli mine egenutvikla kjempegode og smakfulle lammepølser. Her vil det bli en del på basisting man bør/må kunne, men jeg ønsker at deltakerne ikke bare skal smake på, men også ha med hjem, det ferdige produkt.

Matkurs med eksterne

Jeg har selv vært på kurs hos Arne Brimi på Vianvang sammen med en god kamerat og våre ektefeller. For meg er dette kanskje en av de største opplevelsene innen mat. Så er det sånn at disse kursene koster litt, og en stor del av kostnaden er reise/opphold. Jeg har som ambisjon å hente opp minimum en ressurs ala Arne Brimi for å kjøre kurs lokalt. Da er det naturligvis viktig å få til et samarbeid med lokale produsenter av råvarer slik at dette blir ekstra relevant. Og kanskje blir det ekstra spennende for de vi skal hente opp.

Plan for andre områder i 2021.

Plan for 2021

Event for næringslivet/andre.

Dette er i en tidlig fase pr i dag, men ikke mindre spennende av den grunn. Tanken her er at jeg, gjerne sammen med andre lokalt, skal kunne tilby et lite kinderegg for event som kan kjøres ute i bedriftene. Kinderegget består av at deltakerne skal få litt kunnskap, de skal få bidra selv, og ikke minst skal de få servert god mat som avslutning. I første omgang er konseptet tenkt rundt Pizza, så også av den grunn går jeg til anskaffelse av nevnte Effeuno elektriske pizzaovn (500 grader). Vi må selvsagt få kontroll på korona. men da kan vi bruke ventetiden på å planlegge. Høres dette interessant ut for deg og din bedrift/virksomhet/organisasjon – send en mail til Steike god mat

Blogginnlegg om utstyr/redskap

Jeg opplever at mange der ute lurer litt på hva som kreves for en del av de oppskriftene som er lagt ut. Så i 2021 tenker jeg å blogge mere rundt dette temaet, og det er mye å ta av. Kniver, gode visper, SousVide, morter, pølsestapper, og mye mye annet. Jeg har jo litt over snittet interesse også for utstyr, så jeg kan i alle fall starte med litt om temaet. Her er det selvsagt muligheter for flere å komme med bidrag – send mail til Steike god mat.

Nettbutikken.

Jeg har egentlig ikke tanker om å skulle ha en veldig stor nettbutikk, men allikevel ønsker jeg i 2021 å utvide sortimentet mer enn det det er i dag. Det vil jo som du skjønner komme noen flere kurs etterhvert, men jeg har også planer om å utvide med noen produkter som er relevant i forhold til å lage Steike god mat. Dette vil oppdateres løpende. Men forkleet ble en kjempesuksess – du kan fortsatt bestille ditt eget.

Spørsmål/svar/diskusjoner på Facebook gruppen

Jeg har som nevnt satt i gang en egen Facebook gruppe, og tanken med denne var at her skulle vi få en utveksling av egne erfaringer, egne oppskrifter, og i tillegg litt spørsmål/svar mellom medlemmene. Dette har vel i liten grad vært tilfelle fram til i dag, men det er også naturlig tenker jeg. Bli gjerne med i Facebook gruppen her.

Testing av utstyr og råvarer – utvikling.

Dette har jeg gjort en del av i 2020 – blant annet kan du finne test av pizzastål her og her, og test av pinnekjøtt. Så her er det altså snakk om test av både utstyr og råvarer. For meg er det viktig at dette skal være helt objektive tester, og at det skal være åpenhet rundt det. Så tror jeg at mange av testene vil være nyttig for følgerne både i forhold til å skulle anskaffe det for egen del, men kanskje likeså viktig i forhold til bruk. For min del er dette interessant i egen utvikling i tillegg til å bli bedre kjent med produsentene. Hvem vet – kanskje blir det noen reportasjer ut av det også. Har du innspill til dette området – send meg en mail. Akkurat nå tester jeg en serie lokalproduserte geleer som jeg anser som et krydder i matlaginga. Den testen vil du kunne lese om senere.

Og noe som jeg ikke kan si noe om enda…

Ja det er sånn at jeg jobber med et Pop-Up konsept som skal inneholde litt liv og røre, det skal serveres pizza, det vil kunne oppnås gode rabatter på produkter, og det kan bli sammen med andre gode lokale aktører. Men her må jeg få alle avtaler på plass før jeg tør å slippe det… Du komer garantert til å høre mer om det – som du skjønner så er det ikke spørsmålet OM det skal gjennomføres – det er mere når…


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer