Hopp til innholdet

Pizza Inkognito

Pizza Inkognito

Pizza Inkognito har fått sitt navn ut fra at den er basert på nok en god salami fra metvare as – Inkognito. Salamien inneholder svin, hvitløk, fennikelfrø og hele pepperkorn. Dette er en mild type salami Her tenkte jeg at komboen med fersk fennikel og ristet sort pepper ville være spennende – og det ble da også konklusjonen. En smaksrik og godt balansert topping.

Pizzadeigen er en kaldhevet deig med totalt 22 timer heve tid. Oppskrift på deigen (som virkelig kan anbefales) finner du her.


Pizza Inkognito

Pizzasaus

Den røde pizzasausen er enkel, men allikevel fantastisk god. Måten denne lages på gjør at du tar vare på den gode smaken i verdens kanskje beste tomater – San Marrzano. De hermetiske tomatene has i en bolle og knuses for hånd. Knus de godt. Ha blandingen over i en finmasket sil, og sil av den tynne tomatsaften (denne kan du godt bruke i en tomatsuppe). Smaksett den tykke massen du nå har med et par klyper maldonsalt, og et par gode klunker extra virgin oliven olje. Jeg hakket i tillegg opp en liten neve fersk basilikum og hadde i. Jeg brukte ikke ristet sort pepper (ja du leste riktig) i denne, men det kan du naturligvis gjøre :-). La sausen få stå en stund for å trekke smak.


Fremgangsmåte Pizza Inkognito


 • Pizzaen bakes ut, og smør utover ca 2-3 ss av tomatsausen. 
 • Strø over litt Fiordilatte (etv mozarella kubetti) – husk: Less is more – ikke for mye på…
 • Fennikel i tynne skiver som har ligget med sitron på
 • Pinjekjerner rå
 • Et par gode klyper med ristet sort pepper
 • Inkognito i passe tynne skiver
 • Ha gjerne på litt karamellisert rødløk også
 • Stek pizzaen på høy varme på pizzastål eller i pizzaovn.
 • Se siste finish etter bildet

Pizza Inkognito

 • Når pizzaen er ferdig stekt topper du med:
 • Risle over en god olivenolje
 • Noen blad fersk basilikum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer