Hopp til innholdet

Pizza Parmigianino

Pizza parmigianino

Pizza Parmigianno har fått sitt navn ut fra at den er basert på nok en god salami fra Edizione Riccardo Franci – Salame il Parmigianino. Salamien inneholder som navnet tilsier – Parmesan. Dette er en mild type salami Her tenkte jeg at komboen med artisjokkhjerter, fennikel, ristet sort pepper og revet parmesan ville være spennende. Blei en kjempegod topping som virkelig kan anbefales. Det er ikke med i oppskriften, men denne ble testet med sitrongele på ved servering – kanongodt.

Pizzadeigen er en kaldhevet deig med totalt 22 timer heve tid. Oppskrift på deigen (som virkelig kan anbefales) finner du her.


Pizza parmigianino

Pizzasaus

Den røde pizzasausen er enkel, men allikevel fantastisk god. Måten denne lages på gjør at du tar vare på den gode smaken i verdens kanskje beste tomater – San Marrzano. De hermetiske tomatene has i en bolle og knuses for hånd. Knus de godt. Ha blandingen over i en finmasket sil, og sil av den tynne tomatsaften (denne kan du godt bruke i en tomatsuppe). Smaksett den tykke massen du nå har med et par klyper maldonsalt, og et par gode klunker extra virgin oliven olje. Jeg hakket i tillegg opp en liten neve fersk basilikum og hadde i. Jeg brukte ikke ristet sort pepper (ja du leste riktig) i denne, men det kan du naturligvis gjøre :-). La sausen få stå en stund for å trekke smak.

Fremgangsmåte Pizza parmigianino


 • Pizzaen bakes ut, og smør utover ca 2-3 ss av tomatsausen. 
 • Strø over litt Fiordilatte (etv mozarella kubetti) – husk: Less is more – ikke for mye på…
 • Ha på artisjokkhjerter i tynne fine biter.
 • Hakket fersk oregano
 • Et par gode klyper med ristet sort pepper
 • Salame il parmigianno i passe tynne skiver
 • Stek pizzaen på høy varme på pizzastål eller i pizzaovn.
 • Se siste finish etter bildet


 • Når pizzaen er ferdig stekt topper du med:
 • Risle over en god olivenolje
 • Revet parmesan
 • Sitrongele eller revet sitron kan vurderes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer