Hopp til innholdet

Enkel og god lammeburger

Enkel og god lammeburger

Enkel og god lammeburger lages rett og slett på lammekjøttdeig fra kjøledisken i butikken. Dette er for meg en enkel måte å lage en god burger i hverdagen med litt lite tid. Med godt tilbehør ved siden så tror jeg du garantert kommer til å digge denne.

Noen dager er travlere enn andre, og da må man ta noen snarveier. Her hadde jeg ingrediensene til tilbehøret, hamburgerbrød i fryseren, så kanskje 30 min på hele måltidet..? Det er for meg innafor på en vanlig hverdag.

Jeg laga 4 stk 100g burgere av denne pakken med lammekjøttdeig, og med coleslaw og søtpotetfrises syns vi det var nok.


Ingredienser enkel og god lammeburgersteike god burger

 • 1 pakke lammekjøttdeig (400 gram)
 • 10-12 gram salt
 • Ristet sort pepper
 • 2 ts tørket og knust rosmarin

Tilbehør

Jeg digger burger med tilbehør som jeg lager selv, og her valgte jeg coleslaw, men kunne også tenkt meg guacamole. Så vil sikkert noen like å ha på annet fyll – her liker vi de uten så mye annet når vi bruker coleslaw og guacamole. I tillegg serverte jeg søtpotetfries, og brukte hjemmelaga hamburgerbrød.

 • Oppskrift på steike god coleslaw
 • Oppskrift på verdens beste guacamole
 • Oppskrift på godt hamburgerbrød
 • Søtpotetfries lager jeg som følger. Søtpoteten kuttes opp i staver på litt under en cm tykkelse. De friteres i olje som har ca 180 grader til du ser at de har blitt litt større, og fått farge. Prøvesmak gjerne. Ta de opp med hullsleiv, legg de på kjøkkenpapir og strø over maldonsalt umiddelbart. Jeg har laget søtpotetfries på utallige måter. For meg er det bare en måte som fungerer – men dette lager du selvsagt slik du vil ha de.

Tilberedelse enkel og god lammeburger

 • Lammekjøttdeig og krydder has i eltebollen til kjøkkenmaskinen
 • Bruk K-spaden og rør det forsiktig sammen – dette kan du selvsagt gjøre for hånd.
 • Form fire burgere på 100 gram hver – eler den størrelsen du ønskerJeg brukte kjøkkenmaskinen
 • Stekes på god varme ca 2 min på hver side
 • Skru ned varmen og etterstek i noen få minutter til slik at de er gjennomstekt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer