Pizza med vulkan salami og vårløk

Pizza med vulkan salami og vårløk

Pizza med vulkan salami og vårløk er basert på en salami fra metervare as som jeg bruker ofte – Vulkan. Salamien er laget på svin, er litt sterk, du kjenner godt smaken av fennikel og pepper. I kombinasjon med tomatsaus, pinjekjerner, vårløk og ost så blir dette et veldig harmonisert smaksbilde.


Foto: metervare.no

Pizzaen er basert på en ren Napolitansk pizzadeig, men dette kan du selvsagt velge å gjøre annerledes. Jeg anbefaler deg uansett å prøve denne slik jeg gjør det – og da med min Napolitanske pizzadeig. Denne deigen er vel utprøvd, den er enkel, den er Napolitansk, den smaker godt, og du får en veldig fin skorpe på den

Pizzasaus

Denne pizzaen valgte jeg å lage med tomatsaus basert på min oppskrift på verdens enkleste og beste pizzasaus. Denne pizzasausen bruker jeg mer og mer, og er like genial som den er enkel – men viktigst av alt så smaker den veldig godt.


Fremgangsmåte pizza med vulkan salami og vårløk

  • Før du starter med å lage pizzaen bør du forberede noe av toppingen. 
  • Jeg anbefaler at vårløken kuttes i ca 2 cm staver med et skrått kutt i begge endene
  • Pizzasaus basert på min oppskrift Verdens enkleste og beste pizzasaus lages i tråd med oppskriften.
  • Salamien skjæres i tynne skiver – denne salamien er såpass fast at skivene godt kan kuttes i ca 1 mm eller tynnere skiver.
  • Bak ut deigen basert på Napolitansk pizzadeig. La 2-2,5 cm av kanten være urørt, og pass på å ikke smøre saus/fyll helt ut mot kanten – den blåser seg bedre opp, og ser bedre ut, hvis du passer på dette..
  • Smør utover 2-3 ss av pizzasausen som du har laget på forhånd.
  • Fordel ca 50 gram mozzarella kubetti eller fiordilatte kubetti jevnt over hele pizzaen. Jeg syns 50 gram er nok – men dette tilpasser du selvsagt etter egen smak.
  • Fordel kuttet vårløk ut over pizzaen – ikke for mye
  • Legg på 8-10 skiver Vulkan – men ikke overless den
  • Strø over pinjekjerner – rå
  • Pizzaen stekes i pizzaovn på 450 – 500 grader, men har du ikke det så anbefaler jeg å bruke pizzastål. Du kan lese min test av pizzastål 6 mm her, og 10 mm her.
  • Etter steking – riv over parmesan eller pecorino, risle over en god olivenolje og pynt med fersk basilikum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.