Hopp til innholdet

Pizza med salami Strolghino fennikel

pizza med salami Strolghino fennikel

Pizza mes salami Strolghino fennikel er basert på – ja nettop: Strolghino fennikel fra produsenten Riccardo Franchi. Jeg bruker en del av salamiene fra denne produsenten, og må si at produktene er veldig bra. Dette er en ganske lite speket salami, litt søt og mild, og er relativt myk i konsistensen. En fin smak av Fennikel.

Pizzaen er basert på en ren Napolitansk pizzadeig, men dette kan du selvsagt velge å gjøre annerledes. Jeg anbefaler deg uansett å prøve denne slik jeg gjør det – og da med min Napolitanske pizzadeig. Denne deigen er vel utprøvd, den er enkel, den er Napolitansk, den smaker godt, og du får en veldig fin skorpe på den

Pizzasaus


San Marzano tomaten dyrkes ekslusivt i Agro Sarnese-Nocerino regionen. Denne tomatvarianten kjennetegnes av sin klare røde farge, og har en frisk og kraftig smak uten nevneverdig smak av syre. San Marzano tomaten er opprinnelsebeskyttet av EU (D.O.P). Opprinnelsebeskyttelse gis til matvarer som har unike karakterdrag direkte tilknyttet til miljøet hvor de produseres, og som ikke kan produseres på noen annet sted.
Ferdig saus – ser jo bare god ut…

Denne pizzaen valgte jeg å lage med tomatsaus basert på min oppskrift på verdens enkleste og beste pizzasaus. Denne pizzasausen bruker jeg mer og mer, og er like genial som den er enkel – men viktigst av alt så smaker den veldig godt.

Fremgangsmåte pizza med salami Strolghino fennikel


pizza med salami Strolghino fennikel

 • Før du starter med å lage pizzaen bør du forberede noe av toppingen. 
 • Jeg anbefaler at sjalottløken kuttes i tynne skiver av hele løken.
 • Pizzasaus basert på min oppskrift Verdens enkleste og beste pizzasaus lages i tråd med oppskriften.
 • Salamien skjæres i tynne skiver – ca 2 mm. Salamien er som nevnt ganske myk, og tåler godt litt mer tykkelse.
 • Bak ut deigen basert på Napolitansk pizzadeig. La 2-2,5 cm av kanten være urørt, og pass på å ikke smøre saus/fyll helt ut mot kanten – den blåser seg bedre opp, og ser bedre ut, hvis du passer på dette..
 • Smør utover 2-3 ss av pizzasausen som du har laget på forhånd.
 • Fordel ca 50 gram mozzarella kubetti eller fiordilatte kubetti jevnt over hele pizzaen. Jeg syns 50 gram er nok – men dette tilpasser du selvsagt etter egen smak.
 • Fordel sjalottløk ut over pizzaen – ikke for mye
 • Legg på 8-10 skiver salami Strolghino fennikel – men ikke overless den
 • Strø over pinjekjerner – rå
 • Pizzaen stekes i pizzaovn på 450 – 500 grader, men har du ikke det så anbefaler jeg å bruke pizzastål. Du kan lese min test av pizzastål 6 mm her, og 10 mm her.
 • Etter steking – riv over parmesan eller pecorino, risle over en god olivenolje. Jeg gjorde det ikke her, men du kan godt pynte med fersk basilikum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer