Laks med Baconbakt potet ble til som en ide om å lage noen enkle retter som passer like godt på grill som i ovn. I tillegg har jeg lagt opp til at ingrediensene kan utnyttes en dag eller tre senere i en annen rett – Svin indrefilet med baconbakt potet finner du her. Så var det viktig å få til en litt lett sommer rett (som selvsagt kan lages hele året), hvor du gjerne kan bruke bare olje til steking selv om jeg foretrekker å også bruke smør for smak. Så var tanken at retten kan tilberedes som en alt i ett gryte, men at du fortsatt kan anrette den på tallerken etter tilberedning. Dette ble jo minst et Kinderegg?
Grill vs stekeovn
Jeg laget denne retten i stekeovnen, men den kan fint lages på grill. Hvis du griller den bruker du mye godt samme tilberedningmsetode, men baker retten på indirekte varme – bruk aluminiumsformer. Du kan selvsagt også gjerne forberede fisk og grønnsaker på grillen istedenfor stekepanne. Da er det en fordel å bruke en hel stekeplate i grillen – evt steke i aluminiumsformer.
Total tilberedningstid ble ca 45 minutter her hos meg.
Litt av råvarene Se egen oppskrift på baconbakt potet Bruk småpoteter som du har, eller kjøp eb ferdig pakke med form Vårløk skal inn til slutt
Ingredienser 2 porsjoner
- 3-400 gram laksefilet eller du kan gjerne bruke ørret. Jeg brukte en ferdig pakke laksefilet fra Coop på 500 gram
- 1/2 blomkålhode
- 1/2 brokkoli
- 1/2 rød paprika
- 1/2 orange paprika (poenget er 2 paprika med forskjellig farge)
- 1/2 pakke vårløk
- Yoghurt naturell
- Litt fish sauce
- Litt Hoisinsaus
- 1/2 sitron
- Fersk timian
- Maldonsalt
- Ristet sort pepper
- Ingredienser til baconbakt potet:
- ca 300 gram småpotet – jeg brukte en pakke småpoteter naturell fra Rema, men hvorfor ikke utnytte de minste mandelpotetene i posen?
- 1/2 pakke tørsaltet bacon
- Fersk gressløk
Laks stekes raskt på god varme Klar til baking/grilling Ferdig fra ovn/grill Bon apetitt
Fremgangsmåte Laks med baconbakt potet
- Se her for oppskrift på baconbakt potet
- Tilbered baconbakt potet i hit oppskrifta, og sett den inn i ovnen på 225 grader
- Kutt blomkålhode i biter
- Kutt brokkoli i biter
- Kutt paprikaen i mindre biter
- Hakk vårløken
- Varm opp olje/smør i en panne (god varme). Jeg bruker 50/50 smør og olje for god steking og god smak
- Fres opp brokkoli og blomkål slik at det får stekeskorpe og fin farge/smak
- Ha i paprikaen i ca 1 minutt
- Ha de ferdig stekte grønnsakene i en ildfast form, hell stekesjyen over
- Krydre med Maldonsalt og ristet sort pepper
- Ha smør/olje i pannen, og stek laks (ørret) på for varme til den får en fin stekeskorpe/farge
- Krydre laksen med Maldonsalt og ristet sort pepper
- Legg laksestykkene oppå grønnsakene i formen
- Ha over litt hakket fersk timian
- Press saften av 1/2 sitron over fisk/grønnsaker, men la det være litt igjen til sausen
- Når baconbakt potet har stekt i 10 minutter i ovnen setter du inn formen med grønnsaker/laks
- Stek videre i 10-12 minutter (etter 10 vil laksen være litt rosa inni (jeg liker det best), etter 12 minutter vil den være bra gjennomstekt
- Når det gjenstår ca 4 minutter har du i hakket vårløk i formen
- Mens dette steker i ovn lager du sausen:
- Bland 3 ss yoghurt naturell med 2 ts fish sauce 1 ts Hoisin, en klype Maldonsalt, en klype ristet sort pepper og litt sitronsaft
Når formen tas ut av ovnen kan retten anrettes på tallerken – eller du kan servere det rett fra formen. Bon apetitt!