Laks med Baconbakt potet ble til som en ide om å lage noen enkle retter som passer like godt på grill som i ovn. I tillegg har jeg lagt opp til at ingrediensene kan utnyttes en dag eller tre senere i en annen rett – Svin indrefilet med baconbakt potet finner du her. Så var det viktig å få til en litt lett sommer rett (som selvsagt kan lages hele året), hvor du gjerne kan bruke bare olje til steking selv om jeg foretrekker å også bruke smør for smak. Så var tanken at retten kan tilberedes som en alt i ett gryte, men at du fortsatt kan anrette den på tallerken etter tilberedning. Dette ble jo minst et Kinderegg?
Grill vs stekeovn
Jeg laget denne retten i stekeovnen, men den kan fint lages på grill. Hvis du griller den bruker du mye godt samme tilberedningmsetode, men baker retten på indirekte varme – bruk aluminiumsformer. Du kan selvsagt også gjerne forberede fisk og grønnsaker på grillen istedenfor stekepanne. Da er det en fordel å bruke en hel stekeplate i grillen – evt steke i aluminiumsformer.
Total tilberedningstid ble ca 45 minutter her hos meg.
Ingredienser 2 porsjoner
- 3-400 gram laksefilet eller du kan gjerne bruke ørret. Jeg brukte en ferdig pakke laksefilet fra Coop på 500 gram
- 1/2 blomkålhode
- 1/2 brokkoli
- 1/2 rød paprika
- 1/2 orange paprika (poenget er 2 paprika med forskjellig farge)
- 1/2 pakke vårløk
- Yoghurt naturell
- Litt fish sauce
- Litt Hoisinsaus
- 1/2 sitron
- Fersk timian
- Maldonsalt
- Ristet sort pepper
- Ingredienser til baconbakt potet:
- ca 300 gram småpotet – jeg brukte en pakke småpoteter naturell fra Rema, men hvorfor ikke utnytte de minste mandelpotetene i posen?
- 1/2 pakke tørsaltet bacon
- Fersk gressløk
Laks stekes raskt på god varme Klar til baking/grilling Ferdig fra ovn/grill Bon apetitt
Fremgangsmåte Laks med baconbakt potet
- Se her for oppskrift på baconbakt potet
- Tilbered baconbakt potet i hit oppskrifta, og sett den inn i ovnen på 225 grader
- Kutt blomkålhode i biter
- Kutt brokkoli i biter
- Kutt paprikaen i mindre biter
- Hakk vårløken
- Varm opp olje/smør i en panne (god varme). Jeg bruker 50/50 smør og olje for god steking og god smak
- Fres opp brokkoli og blomkål slik at det får stekeskorpe og fin farge/smak
- Ha i paprikaen i ca 1 minutt
- Ha de ferdig stekte grønnsakene i en ildfast form, hell stekesjyen over
- Krydre med Maldonsalt og ristet sort pepper
- Ha smør/olje i pannen, og stek laks (ørret) på for varme til den får en fin stekeskorpe/farge
- Krydre laksen med Maldonsalt og ristet sort pepper
- Legg laksestykkene oppå grønnsakene i formen
- Ha over litt hakket fersk timian
- Press saften av 1/2 sitron over fisk/grønnsaker, men la det være litt igjen til sausen
- Når baconbakt potet har stekt i 10 minutter i ovnen setter du inn formen med grønnsaker/laks
- Stek videre i 10-12 minutter (etter 10 vil laksen være litt rosa inni (jeg liker det best), etter 12 minutter vil den være bra gjennomstekt
- Når det gjenstår ca 4 minutter har du i hakket vårløk i formen
- Mens dette steker i ovn lager du sausen:
- Bland 3 ss yoghurt naturell med 2 ts fish sauce 1 ts Hoisin, en klype Maldonsalt, en klype ristet sort pepper og litt sitronsaft
Når formen tas ut av ovnen kan retten anrettes på tallerken – eller du kan servere det rett fra formen. Bon apetitt!