Hopp til innholdet

Laks med baconbakt potet

Laks med baconbakt potet

Laks med Baconbakt potet ble til som en ide om å lage noen enkle retter som passer like godt på grill som i ovn. I tillegg har jeg lagt opp til at ingrediensene kan utnyttes en dag eller tre senere i en annen rett – Svin indrefilet med baconbakt potet finner du her. Så var det viktig å få til en litt lett sommer rett (som selvsagt kan lages hele året), hvor du gjerne kan bruke bare olje til steking selv om jeg foretrekker å også bruke smør for smak. Så var tanken at retten kan tilberedes som en alt i ett gryte, men at du fortsatt kan anrette den på tallerken etter tilberedning. Dette ble jo minst et Kinderegg?

Grill vs stekeovn

Jeg laget denne retten i stekeovnen, men den kan fint lages på grill. Hvis du griller den bruker du mye godt samme tilberedningmsetode, men baker retten på indirekte varme – bruk aluminiumsformer. Du kan selvsagt også gjerne forberede fisk og grønnsaker på grillen istedenfor stekepanne. Da er det en fordel å bruke en hel stekeplate i grillen – evt steke i aluminiumsformer.

Total tilberedningstid ble ca 45 minutter her hos meg.



Ingredienser 2 porsjoner

  • 3-400 gram laksefilet eller du kan gjerne bruke ørret. Jeg brukte en ferdig pakke laksefilet fra Coop på 500 gram
  • 1/2 blomkålhode
  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 orange paprika (poenget er 2 paprika med forskjellig farge)
  • 1/2 pakke vårløk
  • Yoghurt naturell
  • Litt fish sauce
  • Litt Hoisinsaus
  • 1/2 sitron
  • Fersk timian
  • Maldonsalt
  • Ristet sort pepper
  • Ingredienser til baconbakt potet:
  • ca 300 gram småpotet – jeg brukte en pakke småpoteter naturell fra Rema, men hvorfor ikke utnytte de minste mandelpotetene i posen?
  • 1/2 pakke tørsaltet bacon
  • Fersk gressløk

Fremgangsmåte Laks med baconbakt potet

  • Se her for oppskrift på baconbakt potet
  • Tilbered baconbakt potet i hit oppskrifta, og sett den inn i ovnen på 225 grader
  • Kutt blomkålhode i biter
  • Kutt brokkoli i biter
  • Kutt paprikaen i mindre biter
  • Hakk vårløken
  • Varm opp olje/smør i en panne (god varme). Jeg bruker 50/50 smør og olje for god steking og god smak
  • Fres opp brokkoli og blomkål slik at det får stekeskorpe og fin farge/smak
  • Ha i paprikaen i ca 1 minutt
  • Ha de ferdig stekte grønnsakene i en ildfast form, hell stekesjyen over
  • Krydre med Maldonsalt og ristet sort pepper
  • Ha smør/olje i pannen, og stek laks (ørret) på for varme til den får en fin stekeskorpe/farge
  • Krydre laksen med Maldonsalt og ristet sort pepper
  • Legg laksestykkene oppå grønnsakene i formen
  • Ha over litt hakket fersk timian
  • Press saften av 1/2 sitron over fisk/grønnsaker, men la det være litt igjen til sausen
  • Når baconbakt potet har stekt i 10 minutter i ovnen setter du inn formen med grønnsaker/laks
  • Stek videre i 10-12 minutter (etter 10 vil laksen være litt rosa inni (jeg liker det best), etter 12 minutter vil den være bra gjennomstekt
  • Når det gjenstår ca 4 minutter har du i hakket vårløk i formen
  • Mens dette steker i ovn lager du sausen:
  • Bland 3 ss yoghurt naturell med 2 ts fish sauce 1 ts Hoisin, en klype Maldonsalt, en klype ristet sort pepper og litt sitronsaft

Når formen tas ut av ovnen kan retten anrettes på tallerken – eller du kan servere det rett fra formen. Bon apetitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer