Svin indrefilet med baconbakt potet

Svin indrefilet med baconbakt potet

Svin indrefilet med baconbakt potet ble til som en ide om å lage noen enkle retter som passer like godt på grill som i ovn. I tillegg har jeg lagt opp til at ingrediensene kan utnyttes en dag eller tre senere i en annen rett – den andre er laks med baconbakt potet som du finner her. Så var det viktig å få til en litt lett sommer rett (som selvsagt kan lages hele året), hvor du gjerne kan bruke bare olje til steking selv om jeg foretrekker å også bruke smør for smak. Så var tanken at retten kan tilberedes som en alt i ett gryte, men at du fortsatt kan anrette den på tallerken etter tilberedning. Dette ble jo minst et Kinderegg?

Grill vs stekeovn 

Jeg laget denne retten i stekeovnen, men den kan fint lages på grill. Hvis du griller den bruker du mye godt samme tilberedningmsetode, men baker retten på indirekte varme – bruk aluminiumsformer. Du kan selvsagt også gjerne forberede fisk og grønnsaker på grillen istedenfor stekepanne. Da er det en fordel å bruke en hel stekeplate i grillen – evt steke i aluminiumsformer. 

Total tilberedningstid ble ca 45 minutter her hos meg.



Ingredienser 2 porsjoner

  • ca 400 gram indrefilet av svin. Her stekte jeg en pakke fra Coop – restene ble brukt til pålegg dagen etterpå.
  • 1/2 blomkålhode
  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 orange paprika (poenget er 2 paprika med forskjellig farge)
  • 1/2 pakke vårløk
  • Litt Tine kremfløte
  • 2-3 skiver parmaskinke
  • Maldonsalt
  • Ristet sort pepper
  • Parmesan eller Pecorino
  • Ingredienser til baconbakt potet:
  • ca 300 gram småpotet – jeg brukte en pakke småpoteter naturell fra Rema, men hvorfor ikke utnytte de minste mandelpotetene i posen?
  • 1/2 pakke tørsaltet bacon
  • Fersk gressløk

Fremgangsmåte Svin indrefilet med baconbakt potet

  • Se her for oppskrift på baconbakt potet
  • Tilbered baconbakt potet i hit oppskrifta, og sett den inn i ovnen på 225 grader
  • Potetene skal i første runde bake bare 10 min, så hvis du ikke er ferdig med resten i løpet av 10 min tar du de ut av ovnen når tiden er der.
  • Kutt blomkålhode i biter
  • Kutt brokkoli i biter
  • Kutt paprikaen i mindre biter
  • Hakk vårløken
  • Varm opp olje/smør i en panne (god varme). Jeg bruker 50/50 smør og olje for god steking og god smak
  • Fres opp brokkoli og blomkål slik at det får stekeskorpe og fin farge/smak
  • Ha i paprikaen i ca 1 minutt
  • Ha de ferdig stekte grønnsakene i en ildfast form, hell stekesjyen over
  • Krydre med Maldonsalt og ristet sort pepper
  • Ha smør/olje i pannen, og stek indrefileten av svin til den har fått for bruning på begge sider, og la den gjerne ettersteke 4-5 minutter på hver side på svakere varme. Krydre med maldonsalt og ristet sort pepper.
  • Legg svinefileten oppå de stekte grønnsakene i en langpanne – Ikke hell ut stekesjyen – den skal bli til saus…
  • Riv parmesan over
  • Legg over 2-3 skiver parmaskinke
  • Sett steketermometer i svinefileten
  • Sett hele langpannen og baconbakt potet onn i ovnen igjen, og stek til svinefileten har fått 69-70 grader. La den hvile etter steking ca 5 min.
  • Når det gjenstår ca 4 minutter har du i hakket vårløk i formen
  • Mens dette steker i ovn lager du sausen:
  • Kok opp stekesjyen med litt vann. Ha i litt kremfløte og kok opp. La sausen koke litt inn. Her må du kanskje ha i litt mere vann underveis avhengig av tykkelsen.

Når formen tas ut av ovnen kan retten anrettes på tallerken – eller du kan servere det rett fra formen. Bon apetitt!


Svin indrefilet med baconbakt potet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.