Hopp til innholdet

Pizza med Chorizo picante

Pizza med chorizo picante

Pizza med chorizo picante er en fantastisk smakskombinasjon syns jeg. Pizzaen bygges oppå en bunn med tomatisert saus, og den litt spicye choritzoen møtes fint av Peccoriono, vårløk, parmesan og sylta rødløk. Her får du med andre ord en fin balanse mellom den litt hotte chorizoen (den er ikke veldig hot altså) og sødme og syre i tomatsausen og den sylta rødløken.

Pizzaen er basert på min oppskrift på Napolitansk pizzadeig, men dette kan du selvsagt velge å gjøre annerledes. Jeg anbefaler deg uansett å prøve denne slik jeg gjør det – og da med min Napolitanske pizzadeig. Denne deigen er vel utprøvd, den er enkel, den er Napolitansk, den smaker godt, og du får en veldig fin skorpe på den. Jeg bruker mye Dallagiovanna La Napoletana – se mer her, Le5 Stagioni Napoletana – se mer her samt Caputo Cuoco – se mer her.

Jeg har etterhvert en anselig samling oppskrifter på pizzatopping – de kan du se på her: https://www.steikegodmat.no/category/oppskrifter/pizza/pizzatoppinger/

Verdens beste og enkleste pizzasaus

San Marzano tomaten dyrkes ekslusivt i Agro Sarnese-Nocerino regionen. Denne tomatvarianten kjennetegnes av sin klare røde farge, og har en frisk og kraftig smak uten nevneverdig smak av syre. San Marzano tomaten er opprinnelsebeskyttet av EU (D.O.P). Opprinnelsebeskyttelse gis til matvarer som har unike karakterdrag direkte tilknyttet til miljøet hvor de produseres, og som ikke kan produseres på noen annet sted.
Ferdig saus – ser jo bare god ut…

Denne pizzaen er basert på min oppskrift på verdens enkleste og beste pizzasaus. Denne pizzasausen bruker jeg veldig mye, og det er på grunn av at den er like genial som den er enkel – men viktigst av alt så smaker den veldig godt.


IngredienserFremgangsmåte Pizza med chorizo picante

  • Bak ut deigen basert på Napolitansk pizzadeig. La 2-2,5 cm av kanten være urørt, – her presses luften ut. Pass på å ikke smøre saus/fyll helt ut mot kanten – den blåser seg bedre opp, og ser bedre ut, hvis du passer på dette..
  • Smør utover 2-3 ss av pizzasausen som du har laget på forhånd. Eller bruk gjerne denne doseringsskjeen.
  • Spre ca 50 gram ost ut over pizzasausen – jeg
  • Riv over godt med Peccorino
  • Fordel litt tynne skiver Chorizo picante på pizzaen – men ikke for tett
  • Fordel utover grovhakket vårløk
  • Pizzaen stekes i pizzaovn på ca 475 grader, men har du ikke det så anbefaler jeg å bruke pizzastål. Du kan lese min test av pizzastål 6 mm her, og 10 mm her.
  • Etter steking – Riv over parmesan, legg på ringer/biter med syltet rødløk, og pu\ynt med fersk oregano
  • Bon apetitt
Pizza med chorizo picante

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer