Hopp til innholdet

Pizza med parmaskinke

Pizza med parmaskinke

Pizza med parmaskinke er en ny topping fra Steike god mat hvor den toppes med kalde ingredienser. Her består siste topping av parmaskinke, rødløk og revet parmesan. Alternativ ingrediens her er å bruke ricotta istedenfor revet parmesan. Toppingen avsluttes med å risle en god olivenolje over – se mine oljer i butikken her: Du søkte etter olivenolje – Steike god mat

Pizzaen er basert på min oppskrift på Napolitansk pizzadeig, men dette kan du selvsagt velge å gjøre annerledes. Jeg anbefaler deg uansett å prøve denne slik jeg gjør det – og da med min Napolitanske pizzadeig. Denne deigen er vel utprøvd, den er enkel, den er Napolitansk, den smaker godt, og du får en veldig fin skorpe på den. Jeg bruker mye Dallagiovanna La Napoletana – se mer her, Le5 Stagioni Napoletana – se mer her samt Caputo Cuoco – se mer her.

Jeg har etterhvert en anselig samling oppskrifter på pizzatopping – de kan du se på her: https://www.steikegodmat.no/category/oppskrifter/pizza/pizzatoppinger/

Verdens beste og enkleste pizzasaus


San Marzano tomaten dyrkes ekslusivt i Agro Sarnese-Nocerino regionen. Denne tomatvarianten kjennetegnes av sin klare røde farge, og har en frisk og kraftig smak uten nevneverdig smak av syre. San Marzano tomaten er opprinnelsebeskyttet av EU (D.O.P). Opprinnelsebeskyttelse gis til matvarer som har unike karakterdrag direkte tilknyttet til miljøet hvor de produseres, og som ikke kan produseres på noen annet sted.
Ferdig saus – ser jo bare god ut…

Denne pizzaen er basert på min oppskrift på verdens enkleste og beste pizzasaus. Denne pizzasausen bruker jeg veldig mye, og det er på grunn av at den er like genial som den er enkel – men viktigst av alt så smaker den veldig godt.


Ingredienser


Utbaking og første topping


Topping etter steking


Når du bruker olivenolje i matlagingen så vil jeg anbefale deg olivenoljekannen som du ser i filmen over.

Steike god mat

Fremgangsmåte Pizza med parmaskinke

  • Bak ut deigen basert på Napolitansk pizzadeig. La 2-2,5 cm av kanten være urørt, – her presses luften ut. Pass på å ikke smøre saus/fyll helt ut mot kanten – den blåser seg bedre opp, og ser bedre ut, hvis du passer på dette..
  • Smør utover 2-3 ss av pizzasausen som du har laget på forhånd. Eller bruk gjerne denne doseringsskjeen.
  • Spre ca 50-80 gram ost ut over pizzasausen – Jeg er fan av prinsippet «Less is more» når det gjelder ost
  • Pizzaen stekes i pizzaovn på ca 475 grader, men har du ikke det så anbefaler jeg å bruke pizzastål. Du kan lese min test av pizzastål 6 mm her, og 10 mm her.
  • Etter steking:
  • Foedel parmaskinke – jeg deler hver skive i 2 langsetter, og har på 6-8 halve skiver
  • Ha over litt vasket ruccola
  • Ha over litt syltet rødløk
  • Riv over parmesan, og risle over en god olivenolje
  • Bon apetitt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer