Hopp til innholdet

Tørrfisk pizza – Pizza Bianca con baccalà

tørrfisk pizza

Tørrfisk pizza spiste jeg første gang på Lysstøperiet i Henningsvær – det ble full klaff. Og heldigvis tilbragte vi en liten uke der, så jeg fikk spist det noen ganger. Min variant er nok ikke lik den på Lysstøperiet, men jeg syns dette ble full klaff.

Generelt for alle pizzatoppingene er at jeg her ikke sier noe om hvordan deigen er laget – dette fordi man her har mange valgmuligheter – alt fra deigen som du har kaldhevet i flere døgn, laget med poolish og gjerne 4-5 meltyper til den deigen som er direktehevet med kanskje bare et par tre timer heving. se mer under menyen for Pizza, Pizzadeig.

Men hvis jeg nå skulle gi deg en enkel og klar anbefaling – prøv min oppskrift på Napolitansk pizzadeig her. Og hvis du er ute etter et veldig enkelt alternativ – se min test av Molini easy pizza her.

Hvis du har lyst til å lære mer om Napolitansk deig, poolish, Biga, glutennettverk og mere til, så anbefaler jeg deg å ta et kurs hos meg, eller andre. Mine kurs har fått veldig gode tilbakemeldinger – du kan lese mer om det her.

Fremgangsmåte tørrfisk pizza:

 • Saus på Philadelfia naturell, CF, hvitløk, litt sennep, litt saft av sitron, salt og pepper – se under
 • Tynne biter av ferdig utvannet tørrfisk hvor vannet klemmes ut. Smaksatt med litt salt/pepper og settes på kjøl gjerne en time, eller lengre, før
 • Tynt tørrsaltet bacon – legges på rå. Viktig med tørrsaltet for å unngå vann, og tynne skiver
 • Halve cherrytomater som krydres med litt salt/pepper og sette på kjøl en tid før tilberedning
 • Pinjekjerner rå
 • Finhakket fersk oregano
 • Etter steking river du over litt parmesan, risler litt ramsløkpure (her kan du selvsagt bruke f.eks. seiersløkpure), og toppes med blader/stilker av fersk oregano (men de må ikke være for tykke/store)

Hvit saus

 • Blandingsforhold – ca mengder, så her må du smake til…
 • 2 ss Creme Fraiche lett
 • 2 ss Philadelphia naturell
 • 1 hvitløksfedd finhakkes eller rives
 • 1 ts sennep (ja sennep kan brukes i de fleste sauser…)
 • saft av 1/4 sitron
 • Ei klype maldonsalt som knuses før du har det i
 • Ei klype ristet sort pepper

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer