Hopp til innholdet

Raus luksus rødkål

Steike god rødkål rause luksus

Raus luksus rødkål er fast følge til ribbe med garantert sprø svor, Steike gode medisterkaker, og Steike gode julepølser – og her får du min variant av raus luksus rødkål (bruker i tillegg også surkål). Jeg koker den på kraft etter kjøttrull kokingen – men har du ikke det kan du bruke vann eller vann/fond. Når juleforberedelsene nærmer seg ferdig, så har kraften av kjøttrullen rukket å bli til 8 brød, surkål og rødkål – det er fint å kunne utnytte restene fra produksjonen.


Ingredienser/fremgangsmåte raus luksus rødkål

  • 1 kg ferdig finsnittet rødkål legges lagvis med:
  • 1-2 epler
  • 1-2 stjerneanis (start med 1, og ha heller i mer når rødkålen har trukket en stund)
  • 10-12 fiken som skjøres i tynne skiver – jeg liker at de vises ved servering
  • 4 rause ss solbærsyltetøy
  • 2 ss honning
  • Et par gode klyper Maldonsalt over lagene – legger totalt 3 lag
  • Litt ristet sort pepper mellom lagene – 1 liten klype hver gang
  • Hell over 4 dl kraft (ta med fettet), 2 korker 35% eddik (bevarer fargen bedre) og 1 dl solbærsirup (kraft kan erstattes med vann eller vann, litt olje/smør + fond)
  • Kok opp, og la koke/trekke ca 45 min – eller til kålen er mør
  • Ha i 1-2 ss demerarasukker
  • Smak til med salt, og evt litt pepper. Kålen skal ikke være sur/søt, men du skal mer kjenne smaken av krydder/ingredienser, kraft, fett. Denne smaker nydelig hvis du følger oppskriften – skal ikke trenge mye smaksjustering bortsett fra litt salt kanskje
  • Enkelt å lage – og når du først har gjort det vil du aldri ha noe annet

Og du – når du først er innom her så anbefaler jeg deg å se litt her: https://www.steikegodmat.no/butikk/

2 kommentarer til “Raus luksus rødkål”

    1. Jeg har stort sett alltid noe kjøttkraft i fryseren som kan brukes – evt kan du bruke kraft fra koking av kjøttrull (pass på at den ikke er for salt). Som et alternativ anbefaler jeg en god kjøttfond.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer