Hopp til innholdet

Raus luksus rødkål

Steike god rødkål rause luksus

Raus luksus rødkål er fast følge til ribbe med garantert sprø svor, Steike gode medisterkaker, og Steike gode julepølser – og her får du min variant av raus luksus rødkål (bruker i tillegg også surkål). Jeg koker den på kraft etter kjøttrull kokingen – men har du ikke det kan du bruke vann eller vann/fond. Når juleforberedelsene nærmer seg ferdig, så har kraften av kjøttrullen rukket å bli til 8 brød, surkål og rødkål – det er fint å kunne utnytte restene fra produksjonen.


Ingredienser/fremgangsmåte raus luksus rødkål

  • 1 kg ferdig finsnittet rødkål legges lagvis med:
  • 1-2 epler
  • 1-2 stjerneanis (start med 1, og ha heller i mer når rødkålen har trukket en stund)
  • 10-12 fiken som skjøres i tynne skiver – jeg liker at de vises ved servering
  • 4 rause ss solbærsyltetøy
  • 2 ss honning
  • Et par gode klyper Maldonsalt over lagene – legger totalt 3 lag
  • Litt ristet sort pepper mellom lagene – 1 liten klype hver gang
  • Hell over 4 dl kraft (ta med fettet), 2 korker 35% eddik (bevarer fargen bedre) og 1 dl solbærsirup (kraft kan erstattes med vann eller vann, litt olje/smør + fond)
  • Kok opp, og la koke/trekke ca 45 min – eller til kålen er mør
  • Ha i 1-2 ss demerarasukker
  • Smak til med salt, og evt litt pepper. Kålen skal ikke være sur/søt, men du skal mer kjenne smaken av krydder/ingredienser, kraft, fett. Denne smaker nydelig hvis du følger oppskriften – skal ikke trenge mye smaksjustering bortsett fra litt salt kanskje
  • Enkelt å lage – og når du først har gjort det vil du aldri ha noe annet

Og du – når du først er inne her, så ta en tur innom nettbutikken her: www.steikegodmat.no/butikk. Her finner du masse gode råvarer, mye bra utstyr, og ikke minst mye fine gaveartikler.

2 kommentarer til “Raus luksus rødkål”

    1. Jeg har stort sett alltid noe kjøttkraft i fryseren som kan brukes – evt kan du bruke kraft fra koking av kjøttrull (pass på at den ikke er for salt). Som et alternativ anbefaler jeg en god kjøttfond.

Legg igjen en kommentar til Vigdis Kristiansen Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer