Hopp til innholdet

Pizza med mortadella og mozzarella kuler

Pizza med mortadella og mozzarella kuler

Pizza med mortadella og mozzarella kuler ble en favoritt etter første smak – utrolig bra kombinasjoner og et fantastisk smaksbilde. Den enkle tomatsausen, skinka og mozzarellaen sammen med pesto er utrolig godt balansert. Det man erfarer her er at pizzaen løfter seg med at den siste toppingen has på kald.

Pizzadeigen er en min egen oppskrift og fremgangsmåte på Napolitansk pizzadeig som du finner her: https://www.steikegodmat.no/2021/02/16/napolitansk-pizzadeig/

Se gjerne innom butikken for masse flotte produkter til hyggelige priser – du finner den her: https://www.steikegodmat.no/butikk/

Pizzasaus

Den røde pizzasausen er enkel, men allikevel fantastisk god. Måten denne lages på gjør at du tar vare på den gode smaken i verdens kanskje beste tomater – San Marrzano. De hermetiske tomatene has i en bolle og knuses for hånd. Knus de godt. Ha blandingen over i en finmasket sil, og sil av den tynne tomatsaften (denne kan du godt bruke i en tomatsuppe). Smaksett den tykke massen du nå har med et par klyper maldonsalt, og et par gode klunker extra virgin oliven olje. Jeg hakket i tillegg opp en liten neve fersk basilikum og hadde i. Jeg brukte ikke ristet sort pepper (ja du leste riktig) i denne, men det kan du naturligvis gjøre :-). La sausen få stå en stund for å trekke smak.


Fremgangsmåte Pizza med mortadella og mozzarella kuler

  • Pizzaen bakes ut, og smør utover ca 2-3 ss av tomatsausen. 
  • Strø over litt Mozzarella kubetti – eller revet mozzarella. Men ikke for mye…
  • Stek pizzaen på høy varme på pizzastål eller i pizzaovn.
  • Se siste finish etter bildene

Pizza rossa med mortadella og mozzarella kuler

  • Når pizzaen er ferdig stekt topper du med:
  • 8 halve skiver av Mortadella som du bretter
  • Mozzarella kuler
  • Hjemmelaget pesto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer