Hopp til innholdet

Pizza Bianca med scampi og chiligele

Pizza Bianca med scampi og chiligele

Pizza Bianca med scampi og chiligele laget jeg først og fremst fordi jeg hadde lyst på en variant med scampi, men også fordi jeg har en pågående testing av ulike geleer for en lokal produsent. Her ble komboen av en hvit saus med litt sting, fiordilatte ost, artisjokkhjerter, rødløk, karamellisert rødløk, parmesan og chiligele utrolig bra – rett og slett terningkast 6 hos oss.

Pizzadeigen er en kaldhevet deig med totalt 22 timer heve tid. Oppskrift på deigen (som virkelig kan anbefales) finner du her.


Chiligele

Pizzasaus

Her er det en relativt enkel hvit saus, men med en liten vri siden jeg har Scampi i toppingen. Denne gang ble den hvite sausen laget på ca 5 ss lett creme fraiche, 1 ts fish sauce, 1 ss chilisaus, salt, litt sitronsaft og ristet sort pepper. Her bør man ta i ingrediensene i omganger for å smake den til – jeg likte denne når den hadde litt sting i seg av chilisaus og pepper i kombinasjon med en lite hint av fish sauce.


Fremgangsmåte Pizza Bianca med scampi og chiligele

  • Pizzaen bakes ut, og smør utover ca 2 ss av den hvite sausen.
  • Strø over litt Fiordilatte (etv mozarella kubetti) – husk: Less is more – ikke for mye på…
  • Ha på artisjokkhjerter i tynne fine biter.
  • Litt rødløk skåret i fine halvsirkel biter
  • Ha på karamellisert rødløk
  • Fordel utover scampi. Her kan du bruke ferdig kokte, eller rå som evt er marinert. Jeg brukte kokte som jeg kun krydra med salt og lot ligge ca 30 min.
  • En klype med ristet sort pepper gjør seg på denne
  • Stek pizzaen på høy varme på pizzastål eller i pizzaovn.
  • Se siste finish etter bildet


  • Når pizzaen er ferdig stekt topper du med:
  • Risle over litt god olivenolje
  • Revet parmesan
  • Chiligele

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer