Hopp til innholdet

Pizza med salami piccante

Pizza med salami piccante

Pizza med salami piccante er egentlig bare en Margherita med salami piccante som ekstra topping – men ikke mindre god av den grunn. Salami picante har jeg smått forelsket meg i, og her finnes det nå litt å velge i. Når jeg laget denne oppskriften så brukte jeg en versjon kjøpt på den lokale coop obs butikken

Personlig syns jeg denne versjonen er like enkel som den er genial. Salami piccante setter en ekstra spiss på en plan Margherita samtidig som det er en pizza som mange vil like.


Pizza med salami piccante
Sjekk Coop her

Pizzaen er basert på en ren Napolitansk pizzadeig, men dette kan du selvsagt velge å gjøre annerledes. Jeg anbefaler deg uansett å prøve denne slik jeg gjør det – og da med min Napolitanske pizzadeig. Denne deigen er vel utprøvd, den er enkel, den er Napolitansk, den smaker godt, og du får en fin skorpe på den.

Fremgangsmåte pizza med salami piccante

  • Dette er jo basert på en Margherita, så da liker jeg denne med en ren, enkel og veldig god pizzasaus. Min anbefaling her er at du lager verdens enkleste og beste pizzasaus på San Marzano tomter.
  • Bak ut deigen basert på Napolitansk pizzadeig. La 2-2,5 cm av kanten være urørt, og pass på å ikke smøre saus/fyll helt ut mot kanten – den blåser seg bedre opp, og ser bedre ut, hvis du passer på dette..
  • Smør utover 2-3 ss av den verdens enkleste og beste pizzasaus (oppskriften finner du via linken i pkt 1). Mengden saus tilpasser du selvsagt etter eget ønske.
  • Strø mozzarella cubetti eller fiordi latte over tomatsausen. Jeg synes mange bruker alt for mye ost – jeg har landet på ca 50 gram ost på en pizza.
  • Fordel salami piccante utover hele bunnen
  • Pizzaen stekes i pizzaovn på 450 – 500 grader, men har du ikke det så anbefaler jeg å bruke pizzastål. Du kan lese min test av pizzastål 6 mm her, og 10 mm her.
  • Etter steking – Risle over en god olivenolje, og pynt med fersk basilikum.
  • Opsjoner:
  • Du kan gjerne ha litt rå pinjekjerner på topen før steking
  • Jeg rørte ut litt Nduja i pizzasausen for å få litt mere sting i den. Her kan du selvsagt bruke chili eller annet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer