Hopp til innholdet

Pizza bianca med Suovas og tyttebærrømme

Pizza bianca med suovas og tyttebærrømme

Pizza bianca med Suovas og tyttebærrømme er en videreutvikling av en pizza med Suovas som jeg har laget tidligere. Suovas er utrolig godt som topping på Pizza, men får du ikke tak i det kan du naturligvis godt bruke finnebiff.


Bilde: Arctic rein og vilt

Suovas er det samiske ordet for kaldrøkt reinkjøtt. Kaldrøyking er en tradisjonell samisk bearbeidings- og foredlingsmetode. Kjøttet saltes og kaldrøykes i lav temperatur over lengre tid, for å gi kjøttet den unike smaken. Tresorten som brukes under røykingen gir fantastiske smaken på det ferdige produktet.

Arctic rein og vilt

Den vesentligste endringen på denne utgaven er at jeg her har valgt å lage tyttebærrømme som pizzaen toppes med etter at den er stekt – friskheten, syrligheten og sødmen i denne gir et utrolig komplekst og godt smaksbilde sammen med Suovas.

Pizzaen er basert på en ren Napolitansk pizzadeig, men dette kan du selvsagt velge å gjøre annerledes. Jeg anbefaler deg uansett å prøve denne slik jeg gjør det – og da med min Napolitanske pizzadeig. Denne deigen er vel utprøvd, den er enkel, den er Napolitansk, den smaker godt, og du får en veldig fin skorpe på den

Pizzasaus

Den hvite pizzasausen er like enkel som den er genial. Jeg laget denne på 5 ss Creme fraiche, 1 ts sennep og 1 ts Hoisinsaus. Krydret med litt sitronsaft, Maldonsalt og ristet sort pepper.Fremgangsmåte pizza bianca med Suovas og tyttebærrømme

 • Før du starter med å lage pizzaen bør du forberede noe av toppingen.
 • Jeg anbefaler at grønnkålen skjæres i passe små biter – fjern tykke stilker etc. Rist grønnkålen raskt i smør i en god og varm panne. Du ser at den får skikkelig fin farge – krydre forsiktig med litt Maldonsalt og litt ristet sort peper.
 • Lag tyttebærrømme med ca like deler rømme og tyttebærsyltetøy. Rør dette sammen med en skje – men la det gjerne være litt grovt blandet slik at du får litt fargevariasjon i den.
 • Suovas skivene legges på en tallerken, og krydres med maldonsalt og ristet sort pepper. Sett kaldt i en time eller to før utbaking hvis du har tid.
 • Bak ut deigen basert på Napolitansk pizzadeig. La 2-2,5 cm av kanten være urørt, og pass på å ikke smøre saus/fyll helt ut mot kanten – den blåser seg bedre opp, og ser bedre ut, hvis du passer på dette..
 • Smør utover 2-3 ss av den hvite sausen som du har laget på forhånd.
 • Ha på litt grønnkål og litt rødløk.
 • Legg på 8-10 skiver Suovas – men ikke overless den
 • Strø over pinjekjerner – rå
 • Pizzaen stekes i pizzaovn på 450 – 500 grader, men har du ikke det så anbefaler jeg å bruke pizzastål. Du kan lese min test av pizzastål 6 mm her, og 10 mm her.
 • Etter steking – Ha på tyttebærrømme

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer