Hopp til innholdet

Pizza med Halloumi og grønnkål

Pizza med halloumi og grønnkål

Pizza med Halloumi og grønnkål er en ny vegetarpizza som jeg lenge har tenkt på å prøve ut – det vil si jeg har lenge tenkt på å prøve halloumi. Så endelig gjorde jeg noe med det – og halloumi i kombinasjon med grønnkål, rødløk og chili/hvitløk – absolutt en veldig god pizza syns jeg.


Halloumi
Bilde: Coop

Halloumi er en ost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Den ble tradisjonelt produsert av fåremelk, men i dag lages den også av geite- eller kumelk. Les mer om halloumi her.

Halloumi tåler tøff varmebehandling, og er slikt sett velegnet for steking på høy varme i pizzaovn. For å få litt ekstra smak i denne pizzaen valgte jeg å krydre den med å risle en chili og hvitløksolje fra Christopher Smith-Hald fra Kvæfjord over den


Chili og hvitløksolje

Pizzaen er basert på en ren Napolitansk pizzadeig, men dette kan du selvsagt velge å gjøre annerledes. Jeg anbefaler deg uansett å prøve denne slik jeg gjør det – og da med min Napolitanske pizzadeig. Denne deigen er vel utprøvd, den er enkel, den er Napolitansk, den smaker godt, og du får en fin skorpe på den.

Fremgangsmåte pizza med halloumi og grønnkål

 • Før du starter med å lage pizzaen anbefaler jeg at du finner frem grønnkålen. Denne kutter du i passe små biter (ta ut de tykke delene av kålen. Riste den raskt i smør i en god og varm panne til den får fin farge. Krydre litt med Maldonsalt og ristet sort pepper.
 • Lag ferdig pizzasausen, og denne oppskriften er basert på en ren, enkel og veldig god pizzasaus. Min anbefaling her er at du lager denne: verdens enkleste og beste pizzasaus. Sausen lages på San Marzano tomter.
 • Bak ut deigen basert på Napolitansk pizzadeig. La 2-2,5 cm av kanten være urørt, og pass på å ikke smøre saus/fyll helt ut mot kanten – den blåser seg bedre opp, og ser bedre ut, hvis du passer på dette..
 • Smør utover 2-3 ss av den verdens enkleste og beste pizzasaus (oppskriften finner du via linken i pkt 2). Mengden saus tilpasser du selvsagt etter eget ønske.
 • Fordel biter av grønnkål utover pizzaen
 • Ha litt hakket rødkål over
 • Legg på skiver av hallumi – men husk å ikke overlesse pizzaen. Halloumi kuttes i skiver på ca 2 mm
 • Fordel pinjekjerner over pizzaen.
 • Risle over hvitløk og chiliolje
 • Pizzaen stekes i pizzaovn på 450 – 500 grader, men har du ikke det så anbefaler jeg å bruke pizzastål. Du kan lese min test av pizzastål 6 mm her, og 10 mm her.
 • Etter steking – Risle over en god olivenolje. Du kan selvsagt pynte med ferske urter også selv om ikke jeg gjorde det her.
Pizza med halloumi og grønnkål

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer