Hopp til innholdet

Pizza med entrecote av kalv

Pizza med entrecote av kalv

Pizza med entrecote av kalv ønsket jeg å lage med basis i lokale og kortreiste råvarer hva gjelder noe av fyllet. Kalvekjøtt er en helt utrolig bra råvare, og dette kjøttet kommer fra Ottestad gård i Kvæfjord kommune utenfor Harstad. Produktene fra Ottestad gård kan du finne her. Her kan du selvsagt bruke annen entrecote – men om jeg skulle anbefale noe – se om du finner en god storfebonde i nærheten….. Sjekk gjerne sidene til matfra.no.

Pizzaen er basert på en ren Napolitansk pizzadeig, men dette kan du selvsagt velge å gjøre annerledes. Jeg anbefaler deg uansett å prøve denne slik jeg gjør det – og da med min Napolitanske pizzadeig. Denne deigen er vel utprøvd, den er enkel, den er Napolitansk, den smaker godt, og du får en veldig fin skorpe på den

Forberedelser i litt tid før utbaking


Pizza med entrecote av kalv

Renskjær enrecoten, og kutt den i ganske tynne skiver/biter (et par mm tykk). Krydre entrecotebitene med Maldonsalt og ristet sort pepper. Sørg for at krydderet blandes godt. La kjøttet stå og trekke smak på kjøl en times tid hvis mulig.Stikk ut kjernehuset på et eple, og skjær det så opp i litt tynne ringer som du så deler i to igjen. Hvis du ikke har utstikker er det bare å skrelle eplet, dele det i to og så skjære ut kjernehuset. Ha litt sitronsaft over eplene, og prøv å fordel den utover alle eplebitene. Strø demerarasukker over, og la dette stå.

Skjær ut roten på en halv fennikel, kutt bort stilken, og del den opp i små biter. Ha litt sitron over og fordel det godt utover fennikelbitene. La stå.

Pizzasaus


San Marzano tomaten dyrkes ekslusivt i Agro Sarnese-Nocerino regionen. Denne tomatvarianten kjennetegnes av sin klare røde farge, og har en frisk og kraftig smak uten nevneverdig smak av syre. San Marzano tomaten er opprinnelsebeskyttet av EU (D.O.P). Opprinnelsebeskyttelse gis til matvarer som har unike karakterdrag direkte tilknyttet til miljøet hvor de produseres, og som ikke kan produseres på noen annet sted.
Ferdig saus – ser jo bare god ut…

Denne pizzaen valgte jeg å lage med tomatsaus basert på min oppskrift på verdens enkleste og beste pizzasaus. Denne pizzasausen bruker jeg mer og mer, og er like genial som den er enkel – men viktigst av alt så smaker den veldig godt.

Fremgangsmåte pizza med entrecote av kalv


Pizza med entrecote av kalv

  • Før du starter med å lage pizzaen forbereder du noe av toppingen som beskrevet over.
  • Bak ut deigen basert på Napolitansk pizzadeig. La 2-2,5 cm av kanten være urørt, og pass på å ikke smøre saus/fyll helt ut mot kanten – den blåser seg bedre opp, og ser bedre ut, hvis du passer på dette..
  • Smør utover 2-3 ss av pizzasausen som du har laget på forhånd.
  • Fordel ca 50 gram mozzarella kubetti eller fiordilatte kubetti jevnt over hele pizzaen. Jeg syns 50 gram er nok – men dette tilpasser du selvsagt etter egen smak.
  • Fordel halve epleringer utover pizzaen – ikke for mye
  • Fordel biter av fennikel utover pizzaen – ikke for mye
  • Legg på biter av entrecote – men ikke overless den
  • Strø over pinjekjerner – rå
  • Pizzaen stekes i pizzaovn på 450 – 500 grader, men har du ikke det så anbefaler jeg å bruke pizzastål. Du kan lese min test av pizzastål 6 mm her, og 10 mm her.
  • Etter steking – ha over litt tyttebærgele og fersk basilikum. Jeg bruker tyttebærgele fra Christopher Smith-Hald som jeg kjøper på skafferiet gourmet i Harstad (selges også på Eide handel i Tromsø), men får du ikke tak i det kan du godt bruke et tyttebærsyltetøy eller en tyttebærmarmelade som er tilgjengelig nær deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer