Hopp til innholdet

Pizza Tarte flambèe (a la)

Pizza a la Tarte flambèe

Pizza Tarte flambèe a la kom i stand etter en Facebook post av sjefen min på jobb – han deler lidenskapen for pizza. Så da var veien kort til å prøve det ut – og her hjemme ble dette en favoritt. Det jeg har lest om Tarte flambèe sier at dette er som en hvit pizza, men man bruker ikke gjær i deigen. Så derfor ble det en a la Tarte flambèe – for denne laget jeg på en Napolitansk pizzabunn – og jeg har justert litt på den hvite sausen også.

Du kan lese litt mer om Tarte flambèe (eller flammkuchen) ved å trykke her.

Hvis du har lyst til å se på noen andre oppskrifter på pizzatopping – Trykk her. Det er et utrolig stort og godt utvalg i toppinger etter hvert….

Pizzaen er basert på en ren Napolitansk pizzadeig, men dette kan du selvsagt velge å gjøre annerledes. Jeg anbefaler deg uansett å prøve denne slik jeg gjør det – og da med min superenkle oppskrift på Napolitanske pizzadeig. Denne deigen er vel utprøvd, den er enkel, den er Napolitansk, den smaker godt, og du får en veldig fin skorpe på den. Og ikke minst – den passet virkelig godt på denne komboen.

Ingredienser til toppingen – 2-3 pizzaer • 2 store gule løk – Her kan du selvsagt velge å øke mengden – opprinnelig er det ganske mye løk i Tarte flambèe, men jeg syns ikke det kan være for mye fyll på når det skal være pizza… Jeg bruker aller helst lokalt produsert løk – her fra Johan Eløde – se matfra.no
 • 1-2 pakker røkt bacon i tynne skiver – helst tørrsaltet. Prøv gjerne lokal produsert bacon fra Ottestad gård – se mer på matfra.no
 • Philadelphia smøreost
 • Creme fraiche
 • Maldonsalt
 • Ristet sort pepper – ja du MÅ bruke det. Ikke som i MÅ, men du må prøve hvis du ikke har gjort det før.
 • Muskatnøtt
 • 1 eggeplomme
 • Fersk gressløk

Fremgangsmåte pizza Tarte flambèe

Løken skjæres i tynne skiver – helst på mandolin. Alternativt kan du (hvis du ikke har mandolin tilgjengelig) gjøre som jeg gjorde her. Rensk og del løken i 2 – skjær tynne halve skiver med kniv.

Varm opp en stekepanne til god temperatur – ha i baconskivene kuttet i relativt små biter (ca 1 cm i firkant) i panna og la de få litt steking. De trenger ikke så mye, for når du steker pizzaen etterpå vil de bli passelig godt brunet.

Blanke løken i fettet etter stekingen av baconet – alternativt har du i litt ekstra olje i panna.

Sett løk og bacon til side, og da slik at fett/olje renner av.


Pizzasaus til Tarte flambè

Her kan man jo naturligvis velge en helt enkel hvit pizzasaus, men i oppskriften har jeg basert meg på denne oppskriften:

1 boks Philadelphia smøreost (200 gram) blandes med 1/2 boks creme fraiche og 1 eggeplomme. Dette blandes godt, og smakes til med litt revet muskatnøtt (men ikke overdriv..), ca 2 ts god sennep, Maldonsalt og ristet sort pepper.

Fremgangsmåte pizza Tarte flambèe


Pizza a la Tarte flambèe

 • Før du starter med å lage pizzaen forbereder du noe av toppingen som beskrevet over.
 • Bak ut deigen basert på Napolitansk pizzadeig. La 2-2,5 cm av kanten være urørt, og pass på å ikke smøre saus/fyll helt ut mot kanten – den blåser seg bedre opp, og ser bedre ut, hvis du passer på dette..
 • Smør utover 2-3 ss av pizzasausen som du har laget på forhånd.
 • Fordel det du syns er passe av blanket løk oppå den hvite pizzasausen. Mengden løk kan du naturligvis tilpasse til det du ønsker.
 • Fordel bacon oppå løken
 • Pizzaen stekes i pizzaovn på 450 – 500 grader, men har du ikke det så anbefaler jeg å bruke pizzastål. Du kan lese min test av pizzastål 6 mm her, og 10 mm her.
 • Etter steking – ha over litt finhakka fersk gressløk og risle over en god olivenolje
Bon apetitt!

Hvis du har lyst til å se på noen andre oppskrifter på pizzatopping – Trykk her. Det er et utrolig stort og godt utvalg i toppinger etterhvert….


Pizza Tarte flambèe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer