Hopp til innholdet

Dessertpizza med eple og pære


Dessertpizza med eple og pære er en topping som gir en god kombinasjon av sødme, syre og tyggemotstand. Her er vaniljekremen laget slik at den ikke er veldig søt, eple, pære, mynte og revet sitronskall gir litt syre som møtes med sødmen fra demerarasukkeret.

Pizzaen er basert på min oppskrift på Napolitansk pizzadeig, men dette kan du selvsagt velge å gjøre annerledes. Jeg anbefaler deg uansett å prøve denne slik jeg gjør det – og da med min Napolitanske pizzadeig. Denne deigen er vel utprøvd, den er enkel, den er Napolitansk, den smaker godt, og du får en veldig fin skorpe på den. Jeg bruker mye Dallagiovanna La Napoletana – se mer her, Le5 Stagioni Napoletana – se mer her samt Caputo Cuoco – se mer her.

Jeg har etterhvert en anselig samling oppskrifter på pizzatopping – de kan du se på her: https://www.steikegodmat.no/category/oppskrifter/pizza/pizzatoppinger/

PizzasausTil denne dessertpizzaen bruker jeg ferdig vaniljekrem for steking som jeg tynner litt ut. I min første, og veldig populære, dessertpizza (Se oppskriften her)brukte jeg søtet kondensert melk. Her har jeg valgt å tynne vaniljesausen ut med usøtet kondensert melk, og det syns jeg ble en veldig bra basis på pizzaen. Til en pizza beregner jeg 3 rause spiseskjeer vaniljekrem som eg tynner ut med kondensert melk til jeg får en fast saus som er litt lettere å fordele ut på pizzaen enn ren vaniljekrem. Jeg antar at jeg brukte ca 2 spiseskjeer kondensert melk – men prøv deg frem.

Ingredienser • Min napolitanske pizzadeig
 • Vaniljekrem for baking
 • Kondensert melk (eller du kan bruke vanlig melk)
 • ca 1/2 eple
 • ca 1/2 stor pære
 • Valnøtter
 • Honning
 • Maldonsalt
 • Demerarasukker
 • Mandelflak
 • Melis
 • Revet sitronskall
 • Fersk Mynte

Fremgangsmåte dessertpizza med eple og pære


 • Valnøttene hakkes i litt store grove biter som ristes i litt smør, og etter å ha stekt litt har du i honning som får steke med. Helt til slutt strør du over litt Maldonsalt, og lar valnøttene kjøle seg ned på et bakepapir i kjøleskap. Dette forbereder du i god tid før.
 • Bak ut deigen basert på Napolitansk pizzadeig. La 2-2,5 cm av kanten være urørt, – her presses luften ut. Pass på å ikke smøre saus/fyll helt ut mot kanten – den blåser seg bedre opp, og ser bedre ut, hvis du passer på dette..
 • Smør utover 2-3 ss av pizzasausen som du har laget på forhånd.
 • Del eple og pære i skiver, og fordel de ut over bunnen. Men husk at også her gjelder less is more, så la det være litt avstand mellom skivene, og ha gjerne annenhever med eple og pære.
 • Strø Demerarasuker over epler og pærer – ca 1 spiseskje.
 • Foerdel utover de honningridtede nøttene og mandelflak. Risle litt ekstra honning over nøttene
 • Pizzaen stekes i pizzaovn på ca 475 grader, men har du ikke det så anbefaler jeg å bruke pizzastål. Du kan lese min test av pizzastål 6 mm her, og 10 mm her.
 • Etter steking – Strø over melis med en liten sikt, riv litt sitronskall og fordel utover fersk Mynte.
 • Bon apetitt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer